SARAJLIJA UKRAO RADIJATORE IZ ZGRADE MAŠINSKOG FAKULTETA! Pronašli 11 u grmlju, ali i laptopove, punjače, kablove... VIDEO
Foto: Youtube/Klix.ba

nesvakidašnja krađa

SARAJLIJA UKRAO RADIJATORE IZ ZGRADE MAŠINSKOG FAKULTETA! Pronašli 11 u grmlju, ali i laptopove, punjače, kablove... VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Policija u Sarajevu je uhapsila muškarca koji je ukrao veći broj radijatora iz zgrade Mašinskog fakulteta Univerziteta u tom gradu.

U ponedeljak, 12. aprila, policija je obaveštena da je lopov ukrao radijatore, a o svemu je obavešten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Ukradena je i razna tehnička oprema i drugi predmeti.

Policija je pronašla i uhapsila A.B. (29), rođenog u Sarajevu, nastanjenog u Varešu, koji trenutno boravi na području opštine Novo Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ovo krivično delo.

Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno i oduzeto šest radijatora, dok je u grmlju, u blizini fakulteta pronađeno 11 radijatora.

Na osnovu pribavljene Naredbe Opštinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koristi ovaj muškarac.

Tom prilikom su pronađena i oduzeta četiri radijatora, šest laptopova, veći broj uložaka brava sa ključevima, zaštitnih ukrasnih okvira cilindara, šteka, punjača, elektičnih kablova i dr.

Nakon završene kriminalističke obrade, A.B. je predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track