Šok u Kragujevcu: Radnički smenio trenera koji je prvi na tabeli

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 10:18

Aleksandar Linta iznenada ostao bez posla

Neočekivana situacija u Radničkom iz Kragujevca. Klupska uprava smenila je trenera Aleksandra Lintu, koji je Kragujevčane doveo nadomak plasmana u Superligu, saznaje MOZZART Sport.

Radnički je pod vođstvom sada već bivšeg stratega igrao atraktivan i dopadljiv fudbal, kročio je put ka plasmanu u najviši rang takmičenja, ali je ekipa u poslednjih dvadesetak dana ušla u blagu krizu rezultata, doživela tri poraza u poslednja četiri kola, pa je usledila reakcija iz vrhuške kluba.

Izabrane vesti

Ovo su prilično neprijatni trenuci za bivšeg trenera Olimpije i Irtiša, kojem pre nekoliko dana nije produžen ugovor ni u Fudbalskom savezu Srbije, gde je bio trener mlađih omladinaca. Linta ostavlja ekipu na prvom mestu Prve lige Srbije, sa četiri boda više od trećeplasirane Kolubare, sedam kola pre kraja prvenstvene trke.

Linta je ove sezone uspeo da preporodi Kragujevčane. Gotovo istu ekipu, pojačanu sa iskusnim Markom Mirićem, koja je prošle sezone završila na devetom mestu, pretvorio je u lidera i najdominantniji tim Prve lige Srbije, ali sada neće biti u prilici da sa njom proslavi izvestan ulazak u Superligu.

Osim dobrih rezultata Kragujevčana, Radnički je ove sezone igrao najlepši fudbal u Prvoj ligi Srbije. Linta je od dolaska u klub sa Čika Dače insistirao na pas igri i što većem posedu lopte, pa stoga i nije čudilo što mu je ekipa igrala tehnički najdoteraniji fudbal u ligi. Tu igru su pratili i rezultati, sve do aktelne krize, koja bi možda bila i brzo prevaziđena, ali u Kragujevcu očigledno nisu imali vremena za čekanje.


tagovi

Aleksandar Linta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara