Anželo Gabrijel (©Reuters)
Anželo Gabrijel (©Reuters)

Kopa Libertadores: Santosov završni udarac

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.04.21. | 23:30

San Lorenco u revanš susretu poslednjeg kola kvalifikacija za nakvalitetnije takmičenje Južne Amerike gostuje prošlogodišnjem finalisti i ima nepovoljan rezultat iz prvog meča 1:3

Još jedan korak do grupne faze. Brazilski gigant Santos dočekuje noćas argentinski San Lorenco na stadionu Vila Belmiro, u revanšu poslednje runde kvalifikacija za Kopa Libertadores (02.30). Domaći ulaze u ovu utakmicu sa ukupnim vođstvom od 3:1, pošto su u Buenos Ajresu ostvarili impresivnu pobedu i stavili sebe u odličnu poziciju da rezervišu ulaznicu za grupnu fazu najkvalitetnijeg takmičenja Južne Amerike.

Santos je odlično počeo u prvoj utakmici u glavnom gradu Argentine, pošto je Lukas Braga pogodio mrežu već posle sedam minuta, a Marinjo udvostručio vođstvo iz penala neposredno pre odlaska na veliki odmor. Anhel Romero je potom dao gol nade za San Lorenco, pre nego što je rezervista Anželo Gabrijel postigao verovatno ključni treći pogodak za ekipu crno-beleih u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Izabrane vesti



02.30: (2,55) Santos (3,10) San Lorenco (2,75)

Sastav Arijela Holana vratio se u ligašku akciju u nedelju, pošto je remizirao sa Botafogom u meču bez pogodaka. Argentinski strateg neće biti previše obeshrabren tim rezultatom, s obzirom da je odmarao većinu svojih ključnih igrača imajući u vidu revanš, jasno dajući prednost plasmanu u grupnu fazu kontinentalnog takmičenja. Santos se nada da će sa uspehom da završi posao koji je započeo u prvoj utakmici i pokrenuće mašineriju ka osvajanju četvrte titule vladara kontinenta u istoriji kluba, a pošto je u protekloj kampanji poklekao u finalu protiv Palmeirasa.

Međutim, jasno je da se San Lorenco neće tek tako pomiriti sa takvim namerama. Gavranovi će očajnički želeti da anuliraju deficit od dva gola i plasiraju se u grupnu fazu. Gosti iz Buenos Ajresa su se plasirali u ovo kolo sa ukupnom pobedom od 3:1 nad Universidadom iz Čilea, izvukavši prvu utakmicu 1:1 u gostima zahvaljujući kasnom izjednačenju Franka Di Santa. Potom su momci iz Boeda zapečatili pobedu na domaćem terenu, pošto je Di Santo pogodio metu pored Anhela Romera za 2:0.

Međutim, poraz od 3:1 na stadionu Pedro Bidegain ozbiljno je smanjio šanse Kuervosa za prolaz u grupnu fazu Kopa Libertadores. Ekipa Dijega Dabovea napravila je odličnu uvertiru za noćašnji okršaj, pošto su je golovi Gatonija, Sabele, Rohasa i Trojanskog odveli do pobede nad Platenseom u gostima sa 4:2.

Holan verovatno neće napraviti previše promena u odnosu na ekipu koja je u prvoj utakmici pobedila sa 3:1. Međutim, 16-godišnji napadač Anželo Gabrijel sve više kuca na vrata početnih 11, mada se opet očekuje da uđe sa klupe. Većina igrača bila je odmorana na nedavnom remiju sa Botafogom, ali poput Lukasa Brage, Marinja, Vinisijusa Balieira i Luana Peresa svi će se vratiti u startnu stranu.

Liniju San Lorenza predvodiće Franko Di Santo, koji je postigao pogodak u svakoj etapi drugog pretkola Kopa Libertadores. Podržaće ga Anhel Romero, koji je postigao svoj drugi gol u kvalifikacijama u domaćoj utakmici protiv Santosa. U međuvremenu, iskusni centralni bek Fabrisio Koloćini boriće se da zaradi minutažu pozadi, pošto su Dijego Bragijeri i Alehandro Donati stvorili pristojan tandem.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO

Sreda

02.30: (2,55) Santos (3,10) San Lorenco (2,75) /prvi meč 3:1/

Četvrtak

00.15: (1,73) Gremio (3,50) Independijente del Valje (4,60) /prvi meč 1:2/

02.30: (1,73) Atletiko Nasional (3,40) Libertad (4,80) /prvi meč 0:1/

Petak

02.30: (1,35) Junior (4,50) Bolivar (8,50) /prvi meč 1:2/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresSantosSan Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara