(© Reuters)
(© Reuters)

Ako je do sujeverja, PSŽ osvaja Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 23:42

Bar to nagoveštava tradicija iz poslednjih devet sezona

Prošlog avgusta je možda zaslužio, a nije uspeo. Ovog aprila je, za početak, pobedio Bajern. A to bi lako moglo da se ispostavi kao talisman Pari Sen Žermenu u nameri da konačno, posle silnih ulaganja, osvoji Ligu šampiona.

Teško da će zbog sledećeg podatka moći da računaju na konačno slavlje, međutim, sujeverni su dobili argument tvrdnji da će se baš prvak Francuske popeti na krov Evrope. Razlog je u saznanju da se u poslednjih devet izdanja najkvalitetnijeg fudbalskog klupskog takmičenja na kontinentu čak osam puta desilo da pehar osvaja Bajern ili tim koji je ga je izbacio.

Izabrane vesti

Bavarci su bili najbolji 2013. na Vembliju i 2020. u Lisabonu, a od preostalih sedam sezona Lige šampiona od 2012. do danas šest puta su se radovali timovi koji su savladali nemačkog giganta.

Prvi među njima čak na njegovom terenu. Čelsi je te 2012. baš na Alijanc areni slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca i trasirao put ostalim ekipama po principu „pobedi Bajern i budi šampion Evrope“. Real Madrid je bio bolji u četvrtfinalu 2014. godine (1:0, 4:0), Barselona odučila od fudbala 2015. u polufinalu iako krajnji rezultat ne ilustruje koliko je bila ubedljiva (3:0, 2:3), kraljevski klub prošao u četvrtfinalu 2017. posle produžetaka (2:1 u Minhenu, 4:2 Madridu), u narednom izdanju španski tim je slavio u polufinalu (2:1 na Alijanc areni, 2:2 na stadionu „Santjago Bernabeu“), da bi 2019. Liveprul posle 0:0 na Enfildu tukao Nemce na njihovom terenu 3:1 u osmini finala i kasnije preko Porta, Barselone i Totenhema postao prvak Evrope.

Od ovog pravila – a kažu da izuzeci potvrđuju pravila – odudara samo završnica sezone 2016/17, upamćene po konačnom slavlju Reala, s tim da je Bavarce prethodno sa puta uklonio drugi finalista, Atletiko (1:0 na „Visente Kalderonu“, 1:2 u Minhenu).


tagovi

Liga šampionaPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara