Mečevi sezone za Liverpul i Siti 1Foto: EPA-EFE/ Juanjo Martinv

Prvi mečevi, kvalitet igre i golovi, obećavaju i trebalo bi da predstavljaju garanciju još uzbudljivijih večerašnjih revanša četvrtfinala Lige šampiona.

Nakon 3:1 u Madridu, Real ima veliku, ali ne i nedostižnu prednost pred susret u Liverpulu, dok je Mančester siti na izuzetnom izazovu s obzirom na to da 2:1 iz uvodnog susreta nije kapital težine garantovanog prolaza, jer Borusija u Dortmundu igra neuporedivo bolje u odnosu na gostovanja.

Vinisijus je nesumnjivo u Madridu odigrao simultanku, verovatno i najbolju, a sasvim sigurno najzreliju utakmicu od dolaska u Real.

Aleksander-Arnold, jedan od najboljih desnih bekova na svetu, bio je samo nemi posmatrač Vinisijusovih čarolija, tačnije svedok izvanredne kombinacije snage, brzine i tehnike u jednom 20-godišnjaku.

Madriđani su na revanš stigli osokoljeni pobedom i u poslednjem El Klasiku nad Barselonom (2:1) međutim trener Zinedin Zidan pred večerašnji susret imaće dodatni kadrovski problem.

Na neigranje štoperskog tandema Ramos-Varan, odnosno standardnog desnog beka Karvahala nadovezala se i povreda Lukasa Vaskeza, jedine pouzdane alternacije na desnom boku.

Šansu će dobiti, najverovatnije, otpisani Odriozola, kojem je defanziva veliki problem.

Upravo bi tu činjenicu mogao da iskoristi Jirgen Klop.

U sezoni za zaborav, kada se u Premijer ligi „crveni“ grčevito bore za mesto u Ligi šampiona, večerašnji susret biće za Liverpul i meč godine.

Nemački stručnjak je smišljeno na poslednjem duelu sa Aston Vilom ostavio Manea na klupi želeći da ga sačuva za večerašnji susret, svestan da bi svežina i brzina Senegalca po levoj strani napadačkog trija mogli da budu od kapitalne važnosti.

Robertson u Madridu nije bio toliko opasan po levom boku, generalno u poslednje vreme igra nešto lošije i upravo bi bolja i intenzivnija njegova saradnja sa Maneom mogla da bude bitna.

Zidan će gledati kako da najbolje spreči tranziciju Liverpula i da preciznim dugim loptama Modrića i Krosa traži prostor za Vinisijusa i Asensija, kao i Benzeme.

Siti je u Mančesteru odigrao za svoje standarde prosečan meč bez prevelikog intenziteta.

Podatak da sa „građanima“ nikada nije igrao polufinale Lige šampiona, kao da je opteretio Pepa Gvardiolu, koji će večeras morati da osmisli plan kako da njegovi puleni zaustave tranzicionu igru „milionera“.

Dortmund je i u Engleskoj pokazao da može biti ravnopravan takmac: da je bilo više preciznosti i iskustva kod Džana, Dahua i Belingema pasovima u prostor ka Rojsu i Knaufu, Haland je mogao da bude još opasniji po gol Edersona.

Na kolikim će iskušenjima biti „građani“ večeras možda najbolje pokazuje podatak da „milioneri“ kod kuće na poslednjih osam utakmica Lige šampiona nisu poraženi (pet pobedi i tri remija).

Istovremeno, odbrana Dortmunda rešavaće enigmu u vidu 3,2 gola koliko Siti u proseku postiže na poslednjih deset utakmica Lige šampiona na kojima je pobeđivao rivale iz „liga petice“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari