Samjuel Ovusu (MN press)
Samjuel Ovusu (MN press)

AZIJA: Ovusu strelac, Al Feiha hita ka eliti Saudijske Arabije

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.04.21. | 23:33

Evo kako su se završili neki današnji mečevi sa azijskog kontinenta

KARAGANDI – AKŽAJIK 1:2

Izabrane vesti

(Fudbal, Kazahstan 1)

Otvorio je domaćin prvenstvo pobedom, ali se od tada suočava isključivo sa nedaćama. Poraz od Akžajika bio mu je četvrti zaredom, a kako je sezonu odlukom saveza krenuo sa tri boda minusa i dalje se nalazi na nuli. Neverovatno koliko je malerozan bio Šhtjor Karagndi na današnjoj utakmici. Autogolom je poklonio vođstvo gostujućem sastavu, stigao do izjednačenja pred kraj prvog dela, ali umesto eventualnog preokreta dvadesetak minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka domaćin je još jednom zaresao sopstvenu mrežu.

AL ARABI – KUVAJT 1:0

(Fudbal, Kuvajt 1)

Nikada ne potcenjujte lidera. Pa čak ni kada ste mu odoleli do sudijske nadoknade. To je lekcija koju je večeras prošao Kuvajt. Al Arabi je onim principom svojstvenim za Nemce, fudbal se igra dok sudija ne odsvira kraj, došao do čitavog plena, odnosno osme pobede posle deset odigranih rundi. Za poraz još ne zna, a na večerašnjem slavlju može da zahvali Al Hadiju koji je zatresao mrežu u trećem minutu nadoknade.

AL NASER – AL ŠABAB 1:1

(Fudbal, Kuvajt 1)

Uprkos statusu favorita Al Naser se nije proslavio, međutim okolnosti su tekle tako da se na kraju ipak može pričati o mini podvigu. Al Šabab je poveo sredinom prvog dela, a nešto više od desetak minuta kasnije domaćin je ostao sa igračem manje. Ipak, to ga nije sprečilo da se po isteku sat vremena igre rezultatski vrati i na kraju osvoji bod. Al Naser je propustio priliku da upiše sedmu uzastopnu pobedu u međusobnim duelima sa Al Šababom.

NAVAD URMIJA – FADŽR SEPASI 0:1

(Fudbal, Iran 2)

Umalo da Fadžr Sepasi ispusti dva boda protiv najsmušenijeg napada iranske druge lige. Domaćin je uoči 20. runde imao svega sedam pogodaka na kontu, a ni nakon današnjeg meča ništa se nije promenilo. Doduše, mogao je Navad do boda, ali je odbrana popustila u 85. minutu kada je Nemati doneo čitav plen gostujućoj ekipi. Zanimljivo, četvrti put zaredom mečevi ovih rivala završeni su 1:0, s tim da je Fadžr slavio tri puta uz jedan poraz.

KUŠE TALAE – ŠAHIN BUŠER 0:1

(Fudbal, Iran 2)

Iako se nalazi u sredini tabele i neće predstavljati faktor u borbi za titulu, Šahin je poznat po čvrstoj defanzivi. Prima gol tek na svakoj drugoj utakmici u proseku, a danas je defanziva savršeno odradila posao protiv Kuše Talaea i zabeležila još jedan “clean sheet”. Gosti su rivala načeli već u osmom minutu utakmice, nisu ga dokusurili, ali im je jedan pogodak bio sasvim dovoljan da zaokruže sjajan koeficijent 3,20 koji je podrazumevala dvojka.

AL HALIDŽ – AL FEIHA 0:5

(Fudbal, Saudijska Arabija 2)

Nestvarno drugo poluvreme odigrala je favorizovana Al Feiha. Tokom prvih 45 minuta nije uspela da slomi otpor rivala, a šta god da se desilo na pauzi, gostujući sastav je počeo da rešeta i zaustavio se tek nakon što je pukla petarda. Goleadu je otvorio nekadašnji fudbaler Čukaričkog Samjuel Ovusu, a Al Fejha je stekla ozbiljnu zalihu bodova u odnosu na pratioce i smeši joj se promocija u elitni rang.

AL TAE – AL BUKAJRIJAH 2:1

(Fudbal, Saudijska Arabija 2)

Četvrtoplasirani tim drugog ranga Saudijske Arabije rešio je pitanje pobednika u prvom poluvremenu, prišao na bod zaostatka prvom timu ispred sebe Al Džabalainu i najavio paklenu borbu za promociju u Premijer ligu. U periodu od 16. do 24. minuta, ostavio je rivala nedorečenim, a pogađali su Magbi i Unali. Sa bele tačke gosti su smanjili zaostatak, ali je Al Tae uspeo da osigura trijumf.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara