Fudbal

Pirove pobjede Bajerna i Porta, PSŽ i Čelsi u polufinalu

Pirove pobjede Bajerna i Porta, PSŽ i Čelsi u polufinalu
Foto: Tanjug/AP | Pirove pobjede Bajerna i Porta, PSŽ i Čelsi u polufinalu

Fudbaleri Bajerna i Porta ostvarili su pobjede u revanš mečevima četvrtfinala Lige šampiona, ali nedovoljne za plasman u polufinale.

Bajern je savladao PSŽ sa 1:0, ali zbog poraza u prvom meču od 3:2 nije uspio da se domogne polufinala, te će tako Liga šampiona ove godine dobiti novog prvaka.

U drugoj utakmici večeri Porto je u gostima minimalnim rezultatom savladao Čelsi, međutim to je bilo nedovoljno jer londonski klub u prvoj utakmici slavio sa 2:0.

PSŽ - Bajern

Iako rezultat ne govori tako između PSŽ-a i branioca titule gledali smo izuzetno dobar meč sa pregršt uzbuđenja na obje strane.

Prvi je prijetio PSŽ u 3. minutu. Nejmar je dodao za Mbapea, ali Francuz je šutirao pored gola Nojera. Samo sedam minuta kasnije Nejmaru se lopta sretno odbila nakon driblinga Mbapea, ali Brazilac nije uspio savladati Nojera koji je odlično pratio akciju i spasio svoj tim.

Bajern je prvi pokušaj imao tek u 25. minutu. Sane je šutirao nakon dobrog soloprodora, ali lopta je otišla pored gola.

Potom je uslijedila revija promašaja domaćih, prije svega Nejmara. U 28. minutu Mbape je probio po lijevoj strani, dodao je do Nejmara koji je bio sam ispred Nojera, ali golman Bajerna još jednom čudesno je odbranio njegov pokušaj.

Samo šest minuta kasnije, Brazilac je uputio odličan udarac lijevom nogom, ali Nojer je ponovo bio na visini zadatka. Nesretni Nejmar potom u 37. minutu pogađa prečku, a samo tri minuta kasnije bio je sam ispred Nojera, ali ovoga puta stativa je bila saveznik Bavaraca.

I kako to obično biva, kazna je uslijedila ekspresno. Nakon što je Miler šutirao i Navas odbio loptu, Čupo-Moting je pogodio iz blizine i doveo je Bajern u prednost - 1:0.

Potom je njemački prvak prijetio i preko Alabe, ali njegov udarac je otišao pored gola i na poluvrijeme se otišlo minimalnom prednošću Bajerna.

Bavarci su prvi prijetili i u nastavku ponovo preko Alabe, ali njegov vrlo dobar udarac s vrha šesnaesterca otišao je pored gola. U 53. minutu PSŽ je izveo sjajan napad, ali je nakon fantastične akcije i ubačaja Di Marije, zamalo na petercu zakasnio je Nejmar.

Do kraja je Bajern napadao, ali nije uspio doći do željenog pogotka, pa se evropski šampion već u ovoj fazi takmičenja oprostio od odbrane titule.

PSŽ će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Mančester Sitija i Borusije Dortmund, a engleski sastav ima prednost iz prvog meča 2:1.

Čelsi - Porto

Porto nije imao lak zadatak s obzirom da je Čelsi iz prvog meča donio prednost od 2:0.

Ipak, Portugalci nisu stvorili mnogo pravih prilika za gol. Plavci su uglavnom kontrolisali zbivanja na terenu, ali Porto je ipak mogao do vođstva.

U 33. minutu iznenada se u prilici našao Hesus Manuel Korona, ali je sa svega pet metara bio neprecizan i propustio je pravi zicer.

Nastavak meča bio je veoma sličan. Porto nije imao snage da napravi ozbiljniji pritisak, dok je Čelsi propustio priliku preko Pulišića da riješi sve dileme.

U 94. minutu Mehdi Taremi je postigao pogodak za pobjedu Porta, ali trijumf 1:0 nije im bio dovoljan za prolazak dalje.

Čelsi će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Reala i Liverpula, a Kraljevi će u meču u srijedu braniti prednost od 3:1 iz prvog susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije