BEOGRADSKI POBEDNIK, PA REGIONALNA LIGA! Nenad Borovčanin: Tek ćemo uživati u najboljem boksu!
Foto: BSS

U SUSRET SVETSKOM PRVENSTVU

BEOGRADSKI POBEDNIK, PA REGIONALNA LIGA! Nenad Borovčanin: Tek ćemo uživati u najboljem boksu!

Ostali sportovi -

Stariji poštovaoci boksa sećaju se kakav je boks imala stara Jugoslavija. E pa, ponovo će se o boksu naširoko pričati širom Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore i Makedonije jer kreće Regionalna bokserska liga.

Ideju koja je pre izvesnog vremena potekla od predsednika Srbije Aleksandra Vučića sada je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin sproveo u delo, a na skupu šest saveza u Sarajevu obavljen je i žreb. Ligu će činiti osam klubova podeljenih u dve grupe, a Srbiju će predstavljati Loznica i Crvena zvezda. Grupa A: Vardar, Loznica, Željezničar, Podgorica. Grupa B: Crvena zvezda, Maribor, Vitezovi Zagreb, Radnik.

Nenad Borovčanin
foto: BSS

"Nestrpljivo čekamo početak Regionalne lige i želimo da se o boksu priča kao nekada pre 30 godina, kada su najbolji bokseri Jugoslavije stasavali kroz ovakav vid takmičenja. i kada su posle toga postajali kaznena ekspedicija na evropskim i svetskim šampionatima, pa i Olimpijskim igrama. Svi mi koji zastupamo interese ove lige očekujemo da u perspektivi naši bokseri takođe postanu prepoznatljivi šampioni. Mi smo u ovome imali veliku podršku predsednika države Aleksandra Vučića i ta podrška je sve veća. I svu tu podršku, siguran sam, opravdaćemo atraktivnim mečevima koji će biti prenošeni na TV Arena sport. Ako se smiri situacija sa koronavirusom, onda ćemo imati i veliku podršku s tribina u svakom meču. I na ovaj način boks i definitivno povezuje region i povezuje ljude", istakao je Nenad Borovčanin.

Svetsko prvenstvo u Beogradu

Beograd će ove godine, od 26. oktobra, biti organizator Svetskog prvenstva u boksu.

-To je velika stvar, i za srpski boks, i za grad Beograd, i za državu Srbiju. Podsećam vas da su 1978. u Beogradu bokseri tadašnje Jugoslavije osvojili čak sedam medalja. Verujem da će bokseri iz svih tadašnjih republika ostvariti rezultat bar približno uspešan kao na onom šampionatu - jasan je Borovčanin.

A uporedo s Regionalnom ligom živeće i Superliga Srbije: "Superliga je mnogo važna za srpske boksere. U njoj se kale takmičari, imaju dobre mečeve, koji im znače za sticanje neophodnog iskustva".

Regionalna Liga
foto: BSS

Beograd će od 24. do 29. aprila biti domaćin svetskim bokserima na tradicionalnom Beogradskom pobedniku u Rakovici.

"Svi hoće da vide Beograd, gde će se ove godine održati i Svetsko prvenstvo, pa ćemo se potruditi da im već sada pokažemo da smo grad otvorenog srca. Nažalost, publike neće biti na tribinama zbog korone, ali imamo ideju da finalni dan organizujemo na otvorenom na Kalemegdanu", zaključio je Borovčanin.

Kurir sport / Darko Lučić

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track