Pljušte ostavke u policiji zbog ubistva mladića

Kim Poter, policijska službenica iz Mineapolisa, koja je upucala Afroamerikanca Dontija Rajta nakon čega je on preminuo, napustila je službu.

Izvor: RTS

Utorak, 13.04.2021.

21:59

Pljušte ostavke u policiji zbog ubistva mladića
Epa/Sascha Steinbach

I šef gradske policije podneo je ostavku.

Kim Poter je, kako je navela policija, slučajno ispalila metak u Dontija Rajta, 20-godišnjeg Afroamerikanca, a njena namera bila je da koristi omamljivač.

Rajt je ubrzo preminuo od posledica ranjavanja, a nakon toga su u nedelju usledili protesti revoltiranih građana zbog odnosa policije prema Afroamerikancima. Došlo je i do nereda, nakon čega je uveden policijski čas.

Policajka je, kako prenosi Njujork tajms, podnela neopozivu ostavku zbog smrti Dontija Rajta, saopštila je lokalna policija.

"Volela sam svaki minut proveden u policiji i služenju zajednici na najbolji mogući način, ali verujem da je u najboljem interesu zajednice, departmana i mojih kolega da odmah podnesem ostavku", napisala je Poterova u ostavci.

Na isti korak se, prema navodima lista, odlučio i šef gradske policije Tim Genon.

Kim Poter (48) bila je u službi 26 godina, navodi Njujork tajms.

Nereda je bilo i sinoć u Mineapolisu, pošto su građani prekršili policijski čas i organizovali nove proteste. Demonstranti su bacali predmete na policiju koja je odgovorila dimnim granatama i suzavcem. Uhapšeno je 40 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: