PIROVA POBEDA BAJERNA U PARIZU: Nejmar se ispromašivao, PSŽ prošao dalje! Čelsi u polufinalu bez puno poteškoća! VIDEO
Foto: EPA

LIGA ŠAMPIONA

PIROVA POBEDA BAJERNA U PARIZU: Nejmar se ispromašivao, PSŽ prošao dalje! Čelsi u polufinalu bez puno poteškoća! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Čelsija plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona, pošto su eliminisali Bajern iz Minhena, odnosno Porto.

PSŽ je izgubio u Parizu od Bajerna sa 1:0 u revanš meču četvrtfinala, ali je prošao dalje zahvaljujući pobedi u Minhenu od 3:2.

Jedini gol na Parku prinčeva postigao je Maksim Čupo-Motan u 40. minutu, ali su se na kraju radovali Francuzi i tako se makar malo "osvetili" Bajernu za poraz u prošlosezonskom finalu.

Bajern je na početku meča imao loptu u svom posedu, ali nije bio opasan po gol Kejlora Navasa. U 25. minutu je probao Sane, minut kasnije i Kimih, ali rezultat se nije menjao.

PSŽ je vrlo brzo uzvratio, a u glavnoj ulozi je bio Nejmar koji je za samo pet minuta, od 34. do 39. minuta, čak tri puta pogodio okvir gola - dva puta stativu i jednom prečku.

Bajern je, u prvom napadu posle druge pogodjene stative Nejmara, poveo i to iz prvog udarca u okvir gola. Tomas Miler je ostavio loptu Davidu Alabi čiji je udarac odbranio Navas, ali je na odbijenu loptu glavom u mrežu poslao Čupo-Motan.

Uzbudjenja je bilo i u nastavku, ali se rezultat do kraja nije menjao.

Prvak Francuske će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Borusija Dortmund - Mančester siti. Engleski tim ima prednost od 2:1 posle prve utakmice.

U drugom susretu večeri, Porto je u gostima pobedio Čelsi sa 1:0, ali je tim iz Londona prošao u polufinale posle pobede od 2:0 u prvoj utakmici.

Pobedu Portu u Londonu doneo je Mehdi Teremi u 94. minutu.

Protivnik Čelsija u polufinalu biće bolji iz duela Liverpula i Real Madrida. "Kraljevski" klub je u prvom meču pobedio sa 3:1.

1 / 5 Foto: EPA

Tok mečeva:

PSŽ - Bajern 0:1,

Čelsi - Porto 0:1.

Kraj oba meča!

94. minut - Porto postiže gol.

Utakmica u Parizu je produžena za četiri minuta.

Porto, Čelsi
foto: EPA

46. minut - Počeo je drugi dei igre na obe utakmice.

45. minut - Okončana su prva poluvremena na oba meča.

41. minut - Konačno pao gol! Čupo Moting postiže pogodak u Parizu.

25. minut - Za sada mirno na oba meča, neočekivano "tiho".

1. minut - Utakmice su počele.

Sastavi:

Liga šampiona, Flešskor
foto: Printscreen
Liga šampiona, Flešskor
foto: Printscreen

Fudbaler Bajerna iz Minhena Džošua Kimih rekao je danas da je uveren da će njegova ekipa preokrenuti rezultat protiv Pari Sen Žermane i da će se plasirati u polufinale Lige šampiona.

"Uveren sam da ćemo proći dalje, jer smo bolji tim. Bili smo bolji i u prvoj utakmici, ali to rezultat nažalost ne pokazuje. Ipak, verujem sam da ćemo preokrenuti rezultat u revanšu", rekao je 26-godišnji Kimih za sajt kluba.

Fudbaleri Bajerna izgubili su prošle nedelje na svom terenu od PSŽ-a sa 3:2, u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, a revanš je na programu sutra.

"Mnogo toga će zavisiti od našeg mentaliteta, ali i efikasnosti. I u prvoj utakmici smo pokazali dobar mentalitet, ali ovoga puta moramo da budemo i efikasni", rekao je Kimih.

"Tri puta su zapretili i postigli su tri gola. Osim toga, ne sećam se puno prilika Parižana. Generalno, naši napadači su imali više loptu u svom posedu i više šansi. Sada moramo da iskoristimo šanse", dodao je on.

Bajern je bio u sličnoj poziciji 2018. godine kada je u polufinalu protiv Real Madrida izgubio na svom terenu sa 2:1, ali je ispao nakon 2:2 u revašu.

"Dobro se sećam te utakmice u Madridu. Odigrali smo dobar meč, ali nismo bili dovoljno efikasni. Nadam se da smo izvukli pouke i da smo sazreli. Ni tada nismo bili lošiji rival u dve utakmice, ali nismo prošli. Ovog puta smo bili bolji u prvoj utakmici, ali smo izgubili", rekao je Kimih.

"Sve je moguće, to znaju i u PSŽ-u", istakao je on.

Revanš meč četvrtfinala Lige šampiona izmedju PSŽ-a i Bajerna igra se sutra od 21.00.

Čelsi će ponovo u Sevilji, na neutralnom terenu odmeriti snage sa Portom koji je ranije eliminisao favorizovani Juvntus.

Prvi meč u Sevilji dobio je engleski klub sa 2:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track