(©FK Crvena zvezda)
(©FK Crvena zvezda)

Zvezdini omladinci napadaju prvo mesto: Ne interesuje nas rival, sve je do nas

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.04.21. | 19:55

Na sutrašnjem gostovanju Brodarcu, omladinci crveno-belih u prilici da preuzmu lidersku poziciju

Trka za tron u Omldinskoj ligi Srbije ulazi u završnu fazu, a fudbalska poslastica, koja bi mogla da značajno utiče na rasplet, zakazana je za sredu od 10 časova kada će se na levoj obali Save sastati Brodarac i Crvene zvezda. Biseri branioca titule i aktuelnog lidera odmeriće snage u okviru 29. kola, a duel na Starom Sajmištu pobedniku će doneti privilegiju da poslednjih devet kola dočeka na čelu tabele.

Bodovna razlika između najboljeplasiranih klubova Omladinske lige Srbije tokom proleća se istopila na samo dva boda, pa će crveno-beli pokušati da novom pobedom u nizu preuzmu čeonu poziciju i naprave još jedan korak ka odbrani titule.

Izabrane vesti

"Igrali smo protiv Vojvodine, Partizana i OFK Beograda, iza nas je ozbiljan niz i momci su zaslužili sve što su postigli, tako da nas sad očekuje poslastica. Gledamo isključivo sebe, uvereni smo da smo najbolji i u svakom duelu ćemo se truditi da to i dokažemo. Iako smo oslabljeni s obzirom na to da je deo igrača zakoračio u seniorski fudbal, što i jeste glavni cilj, zaslužili smo sve što smo ostvarili. Rezultati su plod našeg rada i sad se mi pitamo. Sve je do nas, ali ova utakmica ne odlučuje ništa, prošli smo najveće derbije koji rivala tek očekuju. Ima još mnogo da se igra, idemo bez bilo kakvog pritiska, naravno sa željom da pobedimo jer smo mi Zvezda", rekao je pred sutrašnji izazov Marko Neđić, trener omladinaca Crvene zvezde.

Iz aktuelne generacije omladinaca crveno-belih iskorak u seniorski tim napravili su Marko Lazetić, Nikola Stanković, Andrej Đurić, Stefan Despotovski i Uroš Lazić, a izostanak igrača koji su danas okosnica Grafičara bio je priika da neki drugi talenti skrenu pažnju na sebe te predvođeni braćom Jovanom i Nikolom Mituljikić, Matejom Bačaninom, Nikolom Kneževićem, uz nešto iskusnije saigrače poput Andrije Radulovića i Aleksandra Lukića, crveno-beli danas opravdano imaju ulogu favorita.

"Odlazak igrača je oslabio ekipu, ali fudbaleri koji su ostali istovremeno su se izdigli i pokazali karakter. Imali smo bodovni zaostatak, ali smo uspeli da ga nadoknadimo. Nijedna ekipa nas nije nadigrala, svako se branio protiv nas i to mi je dodatna satisfakcija, to je Crvena zvezda. Ekipa ima pobednički karakter. Jesmo oslabljeni, ali momci koji su otišli u seniorski fudbal tu su uz nas, dolaze, pružaju nam podršku i atmosfera je odlična. Imamo još mnogo potencijala za prvi tim, to nam je i prioritet, ali Crvenoj zvezdi uvek je ambicija i titula. Kao što sam govorio i pre Vojvodine i Partizana, tim, zajedništvo i karakter koji imamo pokazuju da smo iznad svega. Uzdamo se u sve naše adute. Rival me ne zanima, kroz statistiku se vidi da smo ekipa sa najviše postignutih golova i najmanje primljenih, imamo samo jedan poraz u sezoni, dok su remiji uglavnom bili plod defanzivne igre rivala. Nemamo razloga da gledamo drugoga i fokusirani smo samo na to u kakvom ćemo se svetlu mi predstaviti", izjavio je učitelj crveno-bele generacije bisera rođenih 2003. godine.


tagovi

omladinci crvene zvezdeMarko Neđić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara