Vesti

0

Vesić: Do sada vakcinisano 38 odsto Beogradjana

Autor: AP

Izvor: Beta

Vesić: Do sada vakcinisano 38 odsto Beogradjana

Izvor: Foto: Beta /AP

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je do sada vakcinisano 38 odsto punoletnih Beogradjana, odnosno oko 535 hiljada, a revakcinisano 358 hiljada.

Vesić je napomenuo da je više od 50 odsto gradjana vakcinisano u centralnim gradskim opštinama.

"U opštini Stari grad 55, 69 odsto je vakcinisano, Savski venac 53,19, Vračar 51,45, Novi Beograd 46,9, u Rakovici 40,67", rekao je on za RTS i dodao da je samo u opštini Stari grad u populaciji izmedju 18 i 49 godina vakinisano 40,2 odsto gradjana.

Vesić je naglasio da je u planu da se vakciniše ukupno 750 hiljada Beogradjana i da će to  "verovatno" da bude u narednih mesec dana.

Upitan na koji način će Grad Beograd da pomogne ugostiteljima, Vesić je rekao da je plan za pomoć već razradjen.

"Tokom maja Beograd je odlučio da oslobodi zakupa sve zakupce poslovnog prostora, njih ima 481. Dakle, oni neće plaćati kiriju u maju", rekao je on.

Takodje je rekao da će u narednim danima na dnevnom redu Skupštine Srbije da se nadje i Predlog zakona o metrou i gradskoj železnici.

"Pred nama je zakon o metrou i gradskoj železnici i on će se u narednim nedeljama naći na dnevnom redu skupštine. Prema planu, 1. novembra bi trebalo da počnemo izgradnju metroa koji je obećan još 1971. godine", rekao je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR