Andrea Pirlo (Reuters)
Andrea Pirlo (Reuters)

Tiram brani Pirla: Potrebno mu je vreme da postane sjajan trener, Zidan je bio asistent Ančelotiju i Murinju

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 19:02

Izjave Francuza mogle bi da budu protumačene i kao pitanje zašto se Juventus odlučio za trenera početnika

Juventusova hegemonija u Seriji A konačno će biti prekinuta, a Andrea Pirlo će biti zapamćen kao trener koji nije uspeo da produži devetogodišnju praksu osvajanja uzastopnih titula. Govoriće ljudi da je od Mauricija Sarija nasledio tim sa kojim je niz morao da bude nastavljen, da je imao na raspolaganju jednog Kristijana Ronalda, ali malo ko, dok se Pirlova sudbina neizvesno vijori na vetru, kao olakšavajuću okolnost uzima njegovo trenersko neiskustvo. U manjini je legendarni defanzivac Juventusa i Francuske Lilijan Tiram.

(1,97) Čelsi (3,45) Porto (3,90)

Izabrane vesti

U nameri da stane u odbranu mladog italijanskog trenera, kroz reči koje je Francuz izgovorio u kameru i mikrofon Skaj Sport Italia, između redova provejava namera da se postavi pitanje zašto se uprava Juvea uopšte odlučila za neiskusnog šefa struke.

“Mislim da su kritike na račun Pirla smešne, zato što verujem da će postati sjajan trener, u rangu onoga kakav je bio kao igrač. Samo mu je potrebno vreme”, rekao je Tiram i odmah dodao: “Ne možete postati veliki igrač na profesionalnom debiju, niti veliki kuvar, novinar. Sve to iziskuje vreme. Samim tim ne možete očekivati da Pirlo postane vrhunski trener u prvoj sezoni. Ne možete od njega tražiti da donese iste rezultate koje su postizali stučnjaci sa 10-15 godina iskustva.

Mnogi će Pirlov primer uporediti sa Zinedinom Zidanom pod čijom dirigentskom palicom je orkestar Real Madrida svirao neke od najlepših kompozicija u klupskoj istoriji, ali utisak 49-godišnjeg Francuza je da takvo poređenje nije adekvatno.

“Nemojmo zaboraviti, kada je Zinedin Zidan preuzeo Real Madrid, to mu nije bilo prvo menadžersko iskustvo. Već je vodio mladi tim, a prethodno je bio asistent Karlu Ančelotiju i Žozeu Murinju. Zato me kritike usmerene prema Pirlu teraju na smeh. Izvinjavam se, ali postoji stvar koja se zove prikupljanje iskustva. Pirlo trenutno prolazi kroz tu fazu i ne možete očekivati da već sve zna”, zaključio je Tiram.


tagovi

Andrea PirloJuventusLilijan Tiram

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara