Psihološka pomoć Subotičanima - počeo sa radom telefonski centar

Kako bi doprineli rešavanju određenih problema i pružili prvu psihološku pomoć Subotičanima, pre svega starijima i osobama sa invaliditetom, u Crvenom krstu Subotica sa radom je počeo telefonski centar "Linija podrške".

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2021.

14:14

Psihološka pomoć Subotičanima - počeo sa radom telefonski centar
Foto: chainarong/Shutterstock

Svi kojima je ovaj vid pomoći potreban, mogu nazvati broj 621-104, svakog radnog dana od 9 do 13 časova, piše TV Subotica.

Subotičani su ovaj broj pozvali pedesetak puta, a na telefon im se javio neko od desetak stručnih saradnika i volontera, koji su prethodno prošli neophodnu obuku.

Jovanu Đurđević , koja u Crvenom krstu volontira već devet godina, kaže da većinu problema uspeva da reši razgovorom, ali ako primeti da je posredi nešto ozbiljnije, sagovornike upućuje na nadležne ustanove.

Kako iz Crvenog krsta dodaju, poziva je svakim danom sve više, jer većina u početku nije ni znala da putem broja 621-104 mogu da potraže pomoć, ali je prisutna i određena doza stida i straha zbog kojih se pojedini ustručavaju da se jave.

Period uskršnjih praznika bio je stresan za najstarije, zbog nemogućnosti većeg porodičnog okupljanja, a pogotovo za one kojima su najbliži u inostranstvu.

Pozivni centar deo je projekta „Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom kovid 19 i budućih kriza“, a postoji i aplikacija „Razgovarajmo“ putem koje oni mlađi i vičniji savremenoj tehnologiji takođe mogu besplatno da potraže pomoć i savet psihologa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: