Fudbal

Futsaleri žele bez poraza na EP

Futsaleri žele bez poraza na EP
Foto: N.N. | Futsaleri žele bez poraza na EP

Evropsko prvenstvo u futsalu održaće se od 19. januara do 6. februara naredne godine u Holandiji. Prvi put nastup na velikom takmičenju izborila je i futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Zmajevi" su dominantnim igrama u kvalifikacijskoj fazi potvrdili kvalitet sa pet pobjeda upisanih u isto toliko susreta. Posljednji meč kvalifikacija je na programu 14. aprila protiv Srbije u Gradskaoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici.

Selektor bh. tima Ivo Krezo je kao igrač bio učesnik nekih baraž utakmica ranijih godina, ali je tek kao selektor uspio napraviti podvig jer će prvi put u istoriji sa futsal reprezentacijom učestvovati na završnom turniru najboljih evropskih timova.

“Što se tiče mog igranja u reprezentaciji od 2003. do 2010. godine, od tada je napredovao futsal, liga, treninzi u klubovima. Okupljanja su puno ozbiljnija. U svakom segmentu je futsal napredovao i normalno je da dođe do rezultata”, rekao je Krezo.

Ističe da mu je iskustvo igranja za reprezentaciju pomoglo u selektorskoj ulozi.

“Pomaže, jer kao igrač mogu prepoznati neke stvari. Moram naglasiti da je tu i stručni štab koji dolazi iz futsala, svi su igrali ovaj sport i to nam olakšava. Ako ja nešto ne vidim, vide drugi treneri", kaže Krezo.

Iako su njegovi puleni već osigurali prvo mjesto u grupi, Krezo u zadnjoj utakmici kvalifikacija sutra protiv Srbije najavljuje maksimalan pristup.

“Nama važi da smo se plasirali, ali nam je bitan meč. Želimo da održimo dobar plasman na UEFA rang listi gdje smo trenutno osmi. Želimo napraviti istorijski uspjeh, da bez poraza odemo na Euro“, rekao je Krezo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije