Svijet

Šojgu: NATO koncentriše 40.000 vojnika u blizini ruske granice

Šojgu: NATO koncentriše 40.000 vojnika u blizini ruske granice
Foto: Ministarstvo odbrane Rusije | Šojgu: NATO koncentriše 40.000 vojnika u blizini ruske granice

MOSKVA - NATO koncentriše 40.000 vojnika i 15.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike u blizini ruskih granica, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Sveukupno, "blizu ruskih granica biće koncentrisano 40.000 vojnika i 15.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike, uključujući strateške avione", rekao je on, prenio je TASS.

Šojgu je istakao da Rusija preduzima korake da odgovori na preteću vojnu aktivnost NATO, velike vježbe kombinovanih oružanih snaga i vazdušno-desantne snage, pokazale su da su trupe spremne da osiguraju nacionalnu bezbjednost.

"Preduzeli smo relevantne mjere kako bismo delovali na preteću vojnu aktivnost Alijanse", naveo je ruski ministar odbrane.

Šojgu je rekao da je u okviru kontrolnih događaja i obuka u zimskom obrazovnom periodu, izvršena nenajavljena inspekcija borbene gotovosti trupa zapadnog i južnog vojnog okruga.

Prema njegovim riječima, dvije armije i tri velike jedinice vazduhoplovnih snaga uspješno su raspoređene na zapadne granice Rusije i područja obuke i borbene prakse.

"Trupe su pokazale punu spremnost i sposobnost za vođenje operacija radi osiguranja vojne bezbjednosti zemlje. Trenutno su ove jedinice uključene u vježbe", naglasio je Šojgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije