Ekonomija

0

PKS: Rusi prepoznaju kvalitet hrane iz Srbije i rado je kupuju

Autor: IG

Izvor: Beta

PKS: Rusi prepoznaju kvalitet hrane iz Srbije i rado je kupuju

Izvor: PKS

Veliki ruski trgovci, dobavljači i distributeri zainteresovani su za još veći uvoz kvalitetne srpske hrane, najviše mlečnih i mesnih proizvoda, kao i suvog, zamrznutog i preradjenog voća i povrća, saopštila je danas Privredna komora Srbije koja je organizovala nastup 11 srpskih kompanija na sajmu prehrambne industrije Prodexpo u Moskvi.

Na tom sajmu, koji je počeo juče i traje do 16. aprila, održan je veliki broj sastanaka predstavnika kompanija iz Srbije sa potencijalnim poslovnim partnerima iz Rusije i Zajednice Nezavisnih Država (ZND).

"Uprkos pandemiji i oscilaciji ruske rublje srpski izvoz u Rusiju prošle godine porastao je za više od pet odsto i vredeo je 910 miliona dolara, a jednu trećinu čine poljoprivredni proizvodi. To je potvrda da su proizvodi naše prehrambene industrije traženi i cenjeni na ruskom tržištu i šire, što je velika izvozna šansa za srpsku privredu", rekao je direktor Predstavništva PКS u Rusiji Dejan Delić.

Istakao je da je, pored svih izazova, PКS krenula u promociju srpske privrede u svetu i da predstavništvo komore u Moskvi intenzivno radi na povezivanju srpskih proizvodjača i ruskih kupaca.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR