Stadion Stožice (©Reuters)
Stadion Stožice (©Reuters)

SLOVENIJA: Gotovo je sa suspenzijom, Olimpija izlazi na teren

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 13:44

Bravo gostuje u Stožicama u okviru zaostalog susreta 27. kola

Bila je ovo veoma je duga takmičarska pauza u Deželi. Posle nešto više od mesec dana bez zvanične utakmice lider slovenačkog prvenstva Olimpija odigraće danas zaostali meč 27. runde šampionata protiv Brava u Stožicama (17.15).

Vodeći tim lige pauzirao je od 11. marta, kada je u Sežani savladao Tabor sa 3:0. Usledila je reprezentativna akcija, a potom i "zatvaranje" i privremena suspenzija takmičenja zbog virusa korona. Dugi period bez prvenstvenih utakmica srećom je završen i Olimpija se ponovo bori za titulu. Na prvom mestu ima jedan bod prednosti u odnosu na Maribor i susret manje. Dakle, potencijalna četiri koraka više ako večeras padne lokalni rival.

Izabrane vesti


17.15: (1,57) Olimpija (3,50) Bravo (6,25)

Iza Brava je jednako dug period bez fudbala. Ekipa iz Šiška, najnaseljenijeg kvarta Ljubljane, nalazi se na šestom mestu na tabeli. Pre početka reprezentativne pauze, fudbaleri Brava nisu bili u najboljoj formi, pošto su u poslednja tri meča sakupili samo bod. Pored remija protiv Tabora, izgubili su od Mure i Aluminija.

U tekućoj sezoni rivali su se već takmičili dva puta. U Stožicama su zeleno-beli slavili golovima Vombergara i Samardžića, dok je u Šiški meč okončan bez pogodaka.

Trener Olimpije Goran Stanković neće imati problema sa izostancima. Svi igrači su mu na raspolaganju, kao i trojica srpskih internacionalaca

Vujadin Savić, Radivoj Bosić i Đorđe Ivanović. Sa druge strane, Dejanu Grabiću će nedostajati ofanzivac Miha Kancilija.

Dodajmo i da bi Olimpija, navodno, mogla da dobije pojačanje, s obzirom na to da bi zeleno-beli dres ponovo mogao da zaduži Ante Vukušić, koji iza sebe ima neuspelu avanturu u rumunskom FCSB-u. Hrvatski napadač je upravo golovima u dresu Zmajeva izborio ugovor sa bukureštanskim klubom, a spekuliše da je već ponuđen bivšem klubu.

SLOVENIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 27. KOLA

Utorak

17.15: (1,57) Olimpija (3,50) Bravo (6,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Slovenija 1Olimpija LjubljanaAnte Vukušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara