Buongiorno Italia: Nema više razumevanja za Ronaldovo i Zlatanovo bahato ponašanje

Vreme čitanja: 7min | uto. 13.04.21. | 12:51

Pogledajte šta to pišu tri najznačajnija sportska lista na "čizmi"

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Neprimereno ponašanje Kristijana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića je prelilo čašu tolerancije u italijanskim medijima. Ispadi dvojice fudbalera koji su bezobzirno kršili mere, zakone i pravila korektnog ponašanja više se ne tolerišu i ne prećutkuju. Najznačajniji mediji u Italiji, posle zaštitne mreže i spremnih opravdanja, pod pritiskom javnosti su počeli da tretiraju Ronalda i Ibrahimovića kao što bi bilo kog drugog fudbalera. Od ostalih tema u prvom planu su Inter i Antonio Konte i njihov trijumfalni marš kao 19. skudetu. Piše se mnogo i o borbi za Ligu šampiona, Korijere ima i interesantnu teoriju da bi Napoli i Lacio trebalo da ciljaju Milan kao “slabiju kariku” u trojnom lancu sa Juventusom i Atalantom. Italijanska štampa veze pohvale na račun Sergeja Milinkovića Savića i Dušana Vlahovića: Sergej je igrač sredine terena koji je doneo najviše bodova svom timu među svim veznim fudbalerima u Seriji A, dok je Vlahovićeva cena već skočila na 60.000.000 evra.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski dnevnik posvećuje otvaranje današnjeg izdanja Antoniju Konteu ređajući seriju zasluga italijanskog stručnjaka za Interov preporod i popločan put za 19. skudeto na koji je Inter čekao više od jedne decenije.

“Supermister”, naslov je iznad fotomontaže glave Antonija Kontea na telu Supermena u letu. U podnaslovu se precizira da je Inter zaradio čak 107 bodova u odnosu na šest rivala u trci za skudeto. Bastoni, Barela i Lautaro Martinez su eksplodirali kao igrači, a Lukaku sada vredi više od 100.000.000 evra.

U tekstu na unutrašnjim stranama se otkrivaju “tajne” Konteovog uspeha, počev od igre i činjenice da je stvorio tim koji igra “vezanih očiju”, od Lukakua pa do Handanovića, ubrizgao je svoje samopouzdanje i pobednički duh u celu ekipu, pretvorio je sve slabe tačke i prepreke kao dodatni motivacioni zamajac za poboljšanje kolekitiva i pojedinaca, u direktnim okršajima sa velikim klubovima Serije A po pravilu je Konte pravio razliku koja se od aut-linije prelivala na teren.

U drugom tekstu Gazeta navodi da je cena Bastonija, Barele i Lautara Martineza udvostručena ili utrostručena imajući u vidu sumu koja je plaćena za njihov dolazak dok je Lukakuov igrački karton vredniji za trećinu. 

“Sada je pobednički ciklus u rukama kluba”, piše Gazeta u svom uvodniku da su Konte i generalni direktor Bepe Marota postavili odlične temelje za otvaranje duge vladavine Intera u Italiji i juriš na Evropu, ali da zavisi od budućih vlasnika Nerazura u kome će pravcu krenuti.

“Nemiri CR7. Hoće plasman u Ligu šampiona i jači sastav Juvea da bi ostao”, analizira Gazeta motive očigledne nervoze Kristijana Ronalda u poslednje vreme. U tekstu se navodi da je za Ronaldov biznis kao i za njegove poreske obaveze mnogo bolje da ostane u Juventusu, ali Portugalac želi da nastavi da osvaja međunarodne trofeje i da obara rekorde. U tekstu se navodi podatak da je u prethodnoj sezoni Ronaldo zaradio više novca od Mesija: 105.000.000 evra Portugalac, jedan manje Argentinac.

“Ibra, crveno vuče crveno: u restoranu u zabranjenoj zoni”, izveštava list o još jednom primeru bahatog ponašanja fudbalera koji ne poštuju pravila koja “obični smrtnici” moraju. Naime, posle crvenog kartona u Parmi, Ibrahimović je u nedelju bio u restoranu na ručku u tzv. narandžastoj zoni (u njima je zabranjen rad restoranima, osim za kućnu dostavu) i slikao se za trpezom sa grupom prijatelja, bez maski i u vrlo opuštenom raspoloženju.

“Napoli, Lacio, Roma: jug rizikuje da ostane bez Lige šampiona”, upozorava Gazeta da bi timovi sa severa mogli da rezervišu sva mesta u najvažnijem klupskom takmičenju. U analizi se navodi da je Napoli najbliži od tri “južnjačka kluba” da stigne do cilja, a da bi Roma mogla da iskoristi padobran Lige Evrope i da stigne u LŠ osvajajući manje važne evropsko takmičenje.

“Sedam klinaca za sedam sestara”, predstavlja Gazeta sedam mladih fudbalera i velikih nada u koje su investirali ili imaju nameru da investiraju najbolji klubovi Serije A. U momentu kada zbog ekonomske krize velika većina klubova steže kaiš, lov na talente je postao unosan posao i za najvažnije klubove. U Gazetinoj lepezi talentovanih fudbalera se nalazi i naš Dimitrije Kamenović, koji se predstavlja kao novi Kolarov i koga je Lacio već kupio od Čukaričkog. Na spisku su Tijago Almada (Inter), Vasko Valc (Milan), Nuno Mendes (Juventus), Šarl de Ketelar (Atalanta), Ajmen Mufek (Napoli), Amin Guiri (Roma).

CORRIERE DELLO SPORT

“Na redu je Mhitarjan”, ističe Korijere da je oporavak Jermenina od fundamentalnog značaja za trenera Paula Fonseku za revanš meč četvrt finala Lige Evrope protiv Ajaksa. U podnaslovu se navodi da je Mhitarjan položio ispit u drugom poluvremenu protiv Bolonje odigravši 25 minuta u dobrom ritmu. List najavljuje tandem Mhitarjan-Džeko u napadu i veliku šansu za mladog Kalafjorija budući da je Spinacola povređen.

“San Lacija o Ligi šampina se realizuje između 75 i 78 bodova”, napravio je Korijere računicu koliko bi Nebeskoplavima trebalo osvojenih bodova da se kvalifikuju ponovo u najprestižnije takmičenje.

“Sergej igra za sve, on je džoker Lacija za Ligu šampiona”, piše Korijere da je Milinković doneo najviše bodova svom timu od svih veznih igrača u Seriji A. Srpski reprezentativac je sam direktno obezbedio Laciju 11 bodova sa sedam golova i osam asistencija.

“Narednik igra sezonu za pamćenje, ali nije dovoljno, Lacio od njega traži vatrometno finale za još jednu Ligu šampiona”, dodaje Korijere.

Korijere na naslovnoj strani objavljuje i dve priče o Ronaldu i Ibrahimoviću čije je bahato ponašanje prelilo čašu tolerancije. U dva odvojena komentara Korijere ističe da je porazno što su klubovi, Juventus i Milan, umesto da kazne dvojicu fudbalera za bacanje dresa na zemlju i kršenje mera u borbi protiv pandemije, pokušali da ih brane sa grotesknim izgovorima: Ronaldo je hteo da pokloni dres skupljaču lopte, a Ibra nije bio na ručku nego na čaši vina. Na unutrašnjim stranama se ističe da su licemerje i dupli standardi stigmatizovani od strane navijača dva kluba koji su pokazali nezadovoljstvo na društvenim mrežama.

Korijere piše i da je sudbina Paula Dibale vezana za odluku Kristijana Ronalda da li da ostane do kraja ugovora u Torinu ili da digne sidro ovog leta. “Dibala visi u vazduhu. Između njega i Ronalda jedan je previše”, tvrdi Korijere da će Stara dama morati da proda Dibalu u slučaju da Ronaldo izabere da ispošutuje obaveze prema Juventusu do leta 2022. godine.

“Gatuzo i Inzagi jure Piolija”, iznosi Korijere teoriju da Napoli i Lacio treba da se koncentrišu na Milan u završnici šampionata. Naime, rimski dnevnik je uveren da Juventus i Atalanta imaju sve karte da završe velikom stilu sezonu dok su Rosoneri tim koji je najviše sklon padu i koji igra promenljivo u drugom delu sezone. Uz to Napoli ima, barem na papiru, najpovoljniji kalendar.

“Vlahović kralj golova među milenijalsima u Seriji A”, podvlači Korijere da je Srbin jedini igrač rođen u 21. veku koji je već postigao 20 golova u Seriji A. U tekstu se pored serije komplimenata na račun Dušana kaže da je predsednik Fjorentine Roko Komiso već počeo sa ubeđivanjem da produži ugovor obećavajući da će oko njega napraviti tim za velika dela. Posao Komisa neće biti nimalo lak budući da Vlahoviću ugovor ističe 2023. godine i serija velikih klubova u Seriji A i u Evropi žele da ga angažuju već ovog leta.

TUTTOSPORT

“Golgeteri na fudbalskoj pijaci”, piše torinski dnevnik da će se sledeći prelazni rok u Italiji vrteti oko tri imena, Andrea Beloti, Paula Dibala i Dušan Vlahović. U podnaslovu se kaže da je Lion zainteresovan za Belotija, a da su na Dibalu bacili oko PSŽ, Čelsi i Mančester Junajted dok je Milan sve zagrejaniji da pokuša da uzme Vlahovića.

U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je Vlahović idealan da bude naslednik Ibrahimovića, tim pre što mu je Zlatan idol i što bi za njega bilo ostvarenje sna da igra zajedno sa Šveđaninom. “Profil Vlahovića u savršenosti odgovora zahtevima Eliota, fonda u čijem je posedu Milan. Postoji samo jedan, veliki, problem. Predsednik Fjorentine Komiso traži 60.000.000 evra!”, navodi Tutosport.

“Ronaldo je ljut: golovi, polemike i budućnost. Evo zašto je CR7 postao nemiran i nervozan”, naslov je teksta u kome se pokušava pronaći opravdanje za Ronaldov gest bacanja dresa po završetku meča sa Đenovom. List tvrdi da je Ronaldo kritičan prema samom sebi jer smatra da treba da bude efikasniji, zatim veruje da bi Juve morao da bude ambiciozniji i užasava ga ideja da bi mogao da ostane bez Lige šampiona.

“Morata rasterao oblake, ali nema garancija da će ostati”, svedoči list da je gol protiv Đenove popravio raspoloženje Špancu i ulio mu uverenje da bi mogao da se rekordnim brojem golova u jednoj sezoni mogao da ubedi upravu Juvea da mu pruži još jednu šansu. Naime, sa nedeljnim golom Morata je stigao do kvote 17 golova u sezoni (u svim takmičenjima). U svojoj karijeri samo je jednom bio efikasniji, u poslednjoj sezoni u dresu Reala kada je zatreasao mrežu 20 puta.

Tutosport daje vest i da je Bonuči ozdravio i da će biti na raspolaganju za meč sa Atalantom u Bergamu.

“Inter je i na vrhu Evrope!”, piše Tutosprot da su Nerazuri osvojili najviše bodova po utakmici u pet najvećih evropskih liga. U tekstu se kaže da je prosek Nerazura 2,44 boda po meču dok su na drugom i trećem mestu Bajern i Mančester Siti sa 2,32 odnosno 2,31. Takođe se podvlači da se nikada nije dogodilo da jedan tim dobije prvih 11 utakmica u drugom delu sezon. U drugom tekstu se odaje priznanje i “vodonošama”, poput Darmjana, D’Ambrozija i Galjardinija koji su sa sedam golova doneli direktno devet bodova Interu.

“Milinković spreman, a protivnik je ponovo Roma”, ističe list interesantnu koincidenciju da bi Vanja Milinković Savić mogao i u prolećnom delu šampionata da brani gol Torina protiv rimskog kluba kao što je to bio slučaj na Olimpiku u jesenjem delu prvenstva.

“U četvrtak će Siriguu biti uzet bris, ako ne bude negativan, Milinković je spreman za bis”, piše torinski dnevnik.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara