Vesti

0

Poslanici pitali o šumama, obrazovanju i memorijalnom centru lideru OVK u Bujanovcu

Autor: SA

Izvor: Beta

Poslanici pitali o šumama, obrazovanju i memorijalnom centru lideru OVK u Bujanovcu

Izvor: NM/SA

Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas sedmu sednicu redovnog zasedanja sa pet tačaka dnevnog reda, a na početku su iskoristili svoje pravo da postavljaju pitanja nadležnim institucijama.
Samir Tandir iz Stranke pravde i pomirenja pitao je Ministarstvo poljoprivrede šta će učiniti povodom neselektivne seče šuma u Sandžaku.

On je kazao da se ranije vodilo računa da se ne sečom šuma ne ugrozi život ljudi ili izvori vode, a da se sada radi samo u cilju ostvarivanja profita po svaku cenu.

Tandir je svim muslimanima čestitao početak meseca Ramazana.

Rozalija Ekres iz Saveza vojvodjanskih Madjara rekla je da radi u listu Madjar So i da su stalno suočeni sa nedostatkom stručnog kadra u štamparijama, pa je pitala Ministarstvo prosvete da li postoji plan da se u okvoru dualnog obrazovanja više učenika obrazuje za ovu delatnost.

Poslanik SPS-a Djordje Milićević izjavio je da se danas pred Savetom bezbednosti UN brani Kosovo i Metohija i da će se povodom razmatranja šestomesečnog izveštaja na sednici obratiti ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Istovremeno se nastavljaju provokacije "ekipe iz Prištine", rekao je Milićević i naveo da albanski funkcioneri provociraju i Evropsku uniju i dijalog guraju u ćorsokak, ali da on neće postaviti pitanje o tome "jer će se predsednik Srbije danas sastati sa evropskim zvaničnicima".

On je naveo da istovremeno u Bujanovcu najavljuje izgradnja memorijalnog centra jednom od lidera OVK, zvanom Kapetan Leši, i pitao da li je o tome podnet ikakav zahtev prema važećem  zakonu o memorijalnim centrima.

U nastavku sednice poslanici će razmatrati odluku o prestanku funkcije javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu zbog odlaska u penziju, kao i predlog odluke o izboru trideset sedmoro sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju.

Na sednici će se menjati i sastavi stalnih delegacija Narodne skupštine u medjunarodnim parlamentarnim institucijama, kao i sastav Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, koje je podneo predsednik Narodne skupštine.

Razmatraće se i odluke o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora koje je podnela Poslanička grupa "Aleksandar Vučić - za našu decu".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR