Vesti

0

Jovanović (DSS): Uspeh ili neuspeh dijaloga zavisi od vlasti

Autor: SA

Izvor: Beta

Jovanović (DSS): Uspeh ili neuspeh dijaloga zavisi od vlasti

Izvor: Medija centar Beograd

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da će za uspeh ili neuspeh predstojećeg dijaloga vlasti i opozicije direktna odgovornost biti na vlastima.
Jovanović je u jutarnjem programu televizije N1 ocenio da opozicija nema snagu da izvede 300.000 ljudi na ulice i da će uspeh dijalog zbog toga zavisiti samo od vlasti.

"Ako ne uspe dijalog, to će biti zato što vlast nije želela da uspe, i to će onda biti novi instrument za delegitimizaciju ove vlasti", dodao je predsednik DSS-a.

On je istakao da niko ne treba da očekuje da će Aleksandar Vučić preko noći izgubiti vlast.

"Ovo je maraton, politička pozicija se gradi. Potrebno je strpljenja, i ne treba zaboraviti da je Vučić svoju poziciju gradio 30 godina", naveo je Jovanović.

Lider DSS-a je dodao i da greše svi oni koji očekuju "spasioca i mesiju" u politici, već da umesto toga treba vratiti politiku i ideologiju u politički život.

"Ne može na silu da se homogenizuje opozicija. Ja ne bih pristao na to - 'ajde sve da uradimo da ovi odu'. Ako nisam ja taj koji će doći, nije mi svejedno da neko dođe ko će se zalagati za potpuno drugačije stvari u odnosu na one za koje se ja zalažem", zaključio je Jovanović.            

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR