Novi ispad Jusufa Nurkića – i Pavelićeva "džamija" FOTO

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić objavom na društvenim mrežama povodom Ramazana šokirao je sve.

Izvor: MT

Utorak, 13.04.2021.

10:30

Default images

On je postavio fotografiju zagrebačke džamije iz perioda Drugog svetskog rata, koja je nosila naziv po ustaškom poglavniku Ante Paveliću.

Pavelić je 1944. tadašnju zgradu Doma likovnih umetnosti kralja Petra Karađorđevića pretvorio u džamiju.

"U slavu i u znak ljubavi spram Alaha Boga Jedinoga, te u znak pažnje prema muslimanima, podiže poglavnik dr Ante Pavelić ovaj velebni hram u glavnom gradu Zagrebu da odani sinovi vitežkog naroda hrvatskoga, iskreni sledbenici uzvišene vere Islama, skrušenom molitvom jačaju pregalačke snage u borbi za odbranu i napredak lepe svoje domovine Nezavisne Države Hrvatske, koja da bi vazda sretna bila", pisalo je ulaznim vratima "džamije".

Podsetimo, Nurkić je pažnju javnosti skrenuo i pre dve godine, kada je na utakmicu NBA lige izašao sa majicom sa imenima ratnih "vojnika" iz ratova devedesetih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: