Rodžer Federer (Foto: Reuters)
Rodžer Federer (Foto: Reuters)

Sve podređeno Vimbldonu i Tokiju: Federer odustao od turnira u Rimu

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.04.21. | 00:38

Švajcarac odustao od drugog turnira na šljaci

Učešće na turniru u Dohi najavilo je povratak Rodžerera Federera u tenisku trku, međutim vrlo brzo se švajcarski teniser odlučio za novu pauzu i posle turnira u Monte Karlu propustiće i putovanje u Rim.

Trofejni teniser jedini je iz vrha ATP liste koji se nije prijavio za turnir serije 1000 u italijanskoj prestonici, a posle odluke da propusti i drugi turnir na šljaci ostaje pitanje da li će se uopšte takmičiti na zemljanoj podlozi ove sezone.

Izabrane vesti

Do kraja serije turnira na šljaci uz Rolan Garos preostalo je i takmičenje u Madridu, međutim, ne bi bilo iznenađenje da Federer produži pauzu kako bi se što bolje pripremio za primarne ciljeve u aktuelnoj godini odnosno za Vimbldon i Olimpijske igre u Tokiju. Upravo činjenica da je Federer odustao od Rima, jedinog turnira iz serije Masters 1000 uz Monte Karlo čiji mu trofej nedostaje u bogatoj biografiji, najbolje govori o tome do koje mere je Švajcarac spreman da se žrtvuje kako ne bi doveo u pitanje borbu u Londonu važnu u trci po broju grend slemova u kojoj deli prvo mesto sa Rafaelom Nadalom sa po 20 trofeja, dok je Novak Đoković dva koraka iza najvećih rivala.

Podsetimo, Federer je pre povratka na teren u Dohi napravio višemesečnu pauzu tokom koje je izvršio operaciju kolena i sanirao povredu što je uticalo da se trenutno nalazi na sedmom mestu ATP liste.


tagovi

Rodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara