Miranda iz prvog mandata u dresu Sao Paula (2007.) (Foto: Reuters)
Miranda iz prvog mandata u dresu Sao Paula (2007.) (Foto: Reuters)

Paulista: Maraton Sao Paula je prilika za Mirandin debi

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 23:01

Ekipa Ernana Krespa će, počev od večeras protiv Bragantina, odigrati tri utakmice za pet dana

Krenuo je maraton u šampionatu Paulista. Svega 48 sati nakon što su odigrali svoje poslednje mečeve u prvenstvu, Sao Paulo i Bragantino će se na Morumbiju sastati u zaostalom meču sedmog kola (01.00), a zatim u naredna četiri dana odigraće po još dve utakmice.

Pakleni ritam primorao je trenera Trikolora Ernana Krespa da večeras promeša karte, kako bi sačuvao igrače od potencijalnih povreda, što bi moglo da donese priliku iskusnom defanzivcu Mirandi da debituje u drugom mandatu u dresu Sao Paula (već igrao za Trikolore od 2006. do 2011.)

Izabrane vesti

"Jasno je da će biti teško. Kalendar tako kaže. Moramo da se prilagodimo situaciji. Prva utakmica je već prošla, dolazi nam druga. Mirne glave ćemo pogledati u kakvom su stanju igrači, posebno oni koju su u subotu igrali celu utakmicu. Zbog toga je bitno iskoristiti pravilo pet izmena koje imamo na raspolaganju. Želim da vidim Mirandu na terenu, ali imamo samo pet promena, biće teško. Moram da mislim na tim, ne na pojedince. Ali taj trenutak će sigurno doći, jer on radi vrlo dobro", rekao je Krespo na konferenciji pred utakmicu.

01.00: (1,98) Sao Paulo (3,30) Bragantino (3,70)

Da li će određene rotacije uticati na igru Sao Paula ostaje da vidimo, ali Trikolori su do sada bili raspucani. Sa 15 golova iz pet utakmica ubedljivo su najefikasniji tim u svojoj grupi, a posebno raspoloženi bili su na tri utakmice kod kuće, na kojima su postigli deset golova.

Nakon što je u prethodnom kolu sa rezervnim timom dobio slabašni Sao Bento, Bragantino će na Morumbiju izvesti najjači sastav. Sa izuzetkom u napadu, gde neće moći da igra Helinjo, fudbaler pozajmljen upravo iz Sao Paula, zbog čega i nema pravo nastupa, dok Luana Kandida nema zbog povrede.

U taboru domaće ekipe nema kadrovskih problema. Štaviše, Lusijano, jedan od najboljih fudbalera Sao Paula u prethodnoj sezoni (18 golova u Seriji A), vraća se u tim nakon što je prošlo kolo propustio iz privatnih razloga.

I jedan i drugi tim su lideri u svojim grupama, s tim da je Bragantino jedan od tek tri tima (Palmeiras i Korintijans) koji još uvek nema poraz u šampionatu, odnosno među četiri tima sa najmanjim brojem primljenih pogodaka (tri).

BRAZIL, PAULISTA - 7. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Utorak

01.00: (1,98) Sao Paulo (3,30) Bragantino (3,70)



tagovi

PaulistaSao PauloBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara