TREĆA SMENA: Jokić protiv Karija, Denver započinje novi niz, igra se od Meksika do Argentine

Vreme čitanja: 4min | pon. 12.04.21. | 22:56

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

URAKAN – SARMIJENTO, 00.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Nema tima koji više voli da podeli plen od Urakana. U tom pogledu je uspešniji čak i od Union Santa Fea. Ima Urakan samo jedan poraz, ali ni sa pobedama nije odmakao daleko. I tu je na koti jedan, dok je nerešeno sa rivalima odigrao šest puta, i tu treba tražiti razlog zašto se nalazi na sredini tabele. Sarmijentu meč sa Urakanom dolazi posle poraza od Atletiko Tukumana. Na poslednjih pet međusobnih susreta Urakan je neporažen. Trijumfovao je dva puta, dok su tri puta podelili bodove, a dva puta mreže su mirovale.

LANUS - NJUELS OLD BOJS, 00.00

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Ni smena trenera Njuels Old Bojsima nije pomogla da pobegnu sa dna i počnu da pobeđuju. Ali, makar su počeli da osvajaju po bod. Kudelka je napustio klupu, stigao je Burgos, dugogošnji pomoćnik Dijega Simeonea u Atletiko Madridu, a Njuels je u prethodna tri kola neporažen. Lanus je protivnicima u minule dve runde spakovao po četiri gola, drži drugo mesto u grupi i pobedom bi se izjednačio sa Velezom dok lider ne odigra svoj meč.

ATLETIKO TUKUMAN – VELEZ SARSFILD, 02.15

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Postio je Tukuman, a posle tri utakmice bez pobede oboren je Sarmijento u prošlom kolu (2:1). Većinu mečeva Tukuman je odigrao prtiv timova iz donje polovine tabele, do pobeda je dolazio samo protiv timova sa začelja i pred njim je konačno pravi ispit. Velez Sarsfild zauzima čeonu poziciju, težak poraz od Boke Juniors (7:1) na domaćem terenu ga je otreznio. Neporažen je Velez četiri kola, a Tukuman je jedna od ekipa koje mu leže. Slavio je na poslednja tri od četiri okršaja, Tukuman je jednom bio uspešan, a zanimljivo je da nijednom pobednik nije primio gol.

SAO PAULO – BRAGANTINO, 01.00

(Fudbal, Paulista šampionat)

Sao Paulo i Bragantino su vodeći timovi Paulista šampionata u svojim grupama. Trikolori imaju 10 bodova i izuzetno su raspucani, ali su i pored toga pretrpeli jedan poraz. Novorizontino je bacio na kolena Sao Paulo, koji je u narednom kolu iskalio bes na Sao kaetanu. Bragantino je jedini tim koji je na svakom meču osvojio makar bod i u svojoj grupi se nalazi ispred Palmeirasa. Sredinom januara je Bragantinu pripala goleada protiv Sao Paula (4:2) u Seriji A.

TOLIMA – BAKARAMANGA, 03.00

(Fudbal, Kolumbija 1)

Tolima i Bukaramanga u dijametralno suprotnom raspoloženju dočekuju međusobni susret. Tolima se nalazi u plej-of zoni i kolo pre kraja može da obezbedi doigravanje, dok Bukaramangu samo teorija održava u životu. Morala bi Bukaramanga da dobije tri utakmice do kraja i da se nada rezultatima koji će joj ići na ruku. Poslednja tri puta kada su ukrštali koplja, pobednika nije bilo.

PAČUKA – PUEBLA, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Pačuka je užasno otvorila sezonu, ali je počela da se diže. Ne zna za poraz u prethodnih pet kola, a u tom intervalu je ostvarila tri pobede i dva puta remizirala. Plasman u plej-of više nije nedostižan, a Pačuka će morati u istom ritmu da nastavi sa osvajanjem bodova, što neće biti lako. Puebla se visoko kotira i želi da završi među četiri tima i tako kasnije startuje u plej-ofu. U prošlom kolu je nadigrala Mazatlan, a kada su Pačuka i Puebla delili megdan prethodnih pet puta, Pačuka je odnela četiri trijumfa i nije iskusila bol poraza.

GOLDEN STEJT – DENVER, 04.00

(Košarka, SAD, NBA)

Trijumfalnoj seriji Denvera i Nikole Jokića došao je kraj. Zaustavio je Boston ekipu Nagetsa u njihovoj dvorani posle osam vezanih pobeda, a Nikola Jokić je ostvario novi tripl-dabl. Golden Stejt je prošle noći nadigrao Hjuston, a Stef Kari je sasuo 38 poena. Denver Nagetsi drže četvrtu poziciju u Zapadnoj konferenciji, a Golden Stejt se bori za ulazak u plej-of. Početkom januara Denver se revanširao Voriorsima za poraz iz decembra, a Nikola Jokić je u oba meča prebacio marginu od 20 poena.

DALAS – FILADELFIJA, 01.30

(Košarka, SAD, NBA)

Održava se Filadelfija na vrhu tabele u Istočnoj konferenciji: Bruklin je u potpunosti istopio zaostatak, čak i preuzeo lidersku poziciju nakratko, ali je prošle noći izgubio. Iskoristila je to Filadelfija i pobedom nad Oklahomom se izjednačila po broju pobeda sa Netsima (36-17), i ponovo preuzela štafetu. Dalas je posle serije pobeda zaigrao toplo-hladno. U poslednja tri kola je pretrpeo poraz od Hjustona i San Antonija, a bio je bolji od Milvokija. Luka Dončić i saigrači pokušaće da se osvete Filadelfiji za poraz iz februara (111:97)


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara