REAL NUDIO NEJMARU ASTRONOMSKE SUME, ON HTEO KOD MESIJA: Bivši agent Brazilca otkrio kako je ostao BEZ CENTA za svog fudbalera
Foto: Profimedia

pijaca

REAL NUDIO NEJMARU ASTRONOMSKE SUME, ON HTEO KOD MESIJA: Bivši agent Brazilca otkrio kako je ostao BEZ CENTA za svog fudbalera

Fudbal -

Nekadašnji agent slavnog Brazilca Nejmara, Vagner Ribeiro ispričao je za francuski L'Ekip kako se razvijala priča oko jednog od najboljih fudbalera na svetu.

Ribeiro, koji slovi za jednog od najvažnijih agenata u Južnoj Americi otkrio je da je madridski Real godinama i godinama jurio Nejmara, ali da omaleni igrač jednostavno nije hteo u "kraljevski klub". Njemu je san bila Barselona.

Real Madrid, Real Madrid logo
foto: Profimedia

- Prvi put sam ga video kada je imao 12 godina na futsalu. I tada je Real bio zainteresovan da ga angažuje, ali mu je predsednik Santosa Marselo Tešeira dao 10.000 evra mesečno.

Real, Mančester Siti, Real Madrid, Nejmar, Santos, FK Barselona
foto: Beta Ap

Nešto kasnije Nejmara je hteo i Čelsi, a rat između Reala i Barse postao je izuzetno ozbiljan 2002. godine. U priču se ukljkučio i slavni Pele.

Barselona, Lionel Mesi, Nejmar
foto: Reuters

- Real je insistirao da ga dovede, ali Nejmar je hteo u Barselonu. Zvalu su ga Mesi, Pike... Ali, Sandro Roselj (takođe menadžer) nije želeo da budem deo pregovora. Nije mi platio ni cent za njegov prelazak u Barselonu, a sklonili su me i sa proslave jer sam bio bliži Florentinu Peresu.

A onda je stigla ponuda iz Pariza...

- Nejmarova plata rasla je od 11 do 28 miliona godišnje u Barseloni, a onda je došao PSŽ i ponudio 222 miliona na ime obeštećenja, a njemu čistih 36 miliona evra po sezoni. Takvu ponude nije bilo moguće odbiti.

Nejmar
foto: Profimedia

Ribeiro na kraju tvrdi da će njegov nekadašnji klijent ostati u Parizu i u budućnosti, jer je vlasnik PSŽ pre dve godine glatko odbio ponudu Reala od 300 miliona i poručio da ga ne bi pustio ni za milijardu evra.

Zlatna lopta
foto: AP

- PSŽ ove sezona sigurno osvaja Ligu šampiona, a Nejmar uzima Zlatnu loptu. Sigurno je i da ostaje, jer niko ne može sebi da priušti luksuz da ima Nejmara. Real ima finansijske probleme, Barselona još veće. U Italiji ne postoji klub koji može da se takmiči sa PSŽ baš kao ni Mančester junajted ili Mančester siti. Ne verujem da će ići bilo gde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track