Prekid blokade puta Podgorica–Nikšić, Organizatori: Crnogorska vlada povukla odluku o državljanstvu

Pošto je crnogorska vlada povukla odluku o državljanstvu i biračkim spiskovima na određeno vreme, grupa građana prekinula je blokadu magistralnog puta Podgorica–Nikšić.

U ime okupljenih koji su prethodna četiri dana blokirali put od 12 do 16 časova, Dragan Nikčević rekao je da se protest prekida pošto je crnogorska vlada, kako je naveo, saopštila da povlači odluku o državljanstvu i biračkim spiskovima na određeno vreme. 

Bilo je planirano da današnja blokada puta Podgorica–Nikšić traje do 20 časova, ali su se posle Nikčevićevih reči okupljeni razišli.

"Blokirali smo magistralu jer smo htjeli da pokažemo Vladi da ne može da radi ono što nije u skladu sa Ustavom i našim zakonima i da na mala vrata donese odluku kojom našim državljanima u inostranstvu oduzima državljanstvo i pravo glasa, a uvodi to pravo građanima koji zaista nemaju to pravo", naveo je Nikčević.

Dodao je da se protest prekida na određeno vreme, upozorivši da će se blokada nastaviti ako vlast odluči da vrati odluku.

"Taj drugi put će biti drugačiji jer nije do nas, do njih je. Oni moraju da povedu računa o svojim djelima. Mi ne možemo nazad. To je suština svega", rekao je Nikčević.

"Inicijalni odbor slobodnih građana" ranije je najavio radikalizaciju protesta ukoliko Vlada do danas ne ispuni njihova tri zahteva.

Uz zahtev o povlačenju odluka o državljanstvu i biračkim spiskovima, tražili su i da se procesuira vozač službenog vozila sa registarskim tablicama PG-CG301 i da se "saopšti ko je bio u vozilu, tačnije koju štićenu ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio".

Sve je počelo u četvrtak, protestima u organizaciji Patriotsko-komitskog saveza ispred zgrade vlade u Podgorici, kao i u Nikšiću, Cetinju, Budvi i Tivtu.

Istog dana na izlazu iz Nikšića, zaustavljen je automobil crnogorske vlade, što je premijer Zdravko Krivokapić ocenio kao napad, kao i da se u njemu nalazila njegova ćerka.

Krivokapić je snimak incidenta objavio na svom Tviter nalogu.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво