Benoa Per (AFP)
Benoa Per (AFP)

Opet kontroverzni Per: Izgubim, uzmem 12.000 evra i idem kući, tamo sam jedino srećan

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 18:47

Francuz u svom stilu posle eliminacije u Monte Karlu

Godinama je već Benoa Per među najbolji 50 tenisera sveta. Upoznao nas je kroz karijeru sa svojom temperamentnom stranom, kratkim fitiljem, ali i kontraverznim izjavama, kao kada je u februaru ove godine sasuo salvu kritika na račun organizatora Australijen Opena. Svojevremeno svetski broj 18. nije se proslavio u prvom kolu Mastersa u Monte Karlu, ali izgleda da ga činjenica da ga je eliminisao tridesetak mesta slabije rangirani Australijanac Džordan Tomson nije nimalo uzrujala.

Izabrane vesti

"Nije me briga za ovaj meč. Ostalo mi je da odigram dubul i onda idem kući, na dva sata vožnje odavde. Dolazak na ova groblja me frustrira i čini depresivnim. Kažemo sebi da idemo u Monte Karlo, na jedan od najboljih turnira na svetu, a onda dođemo ovde i vidimo prazan kompleks i otužnu atmosferu. Osećam se ništavno kada izađem na teren. Čitav tur je truo. Ali bar imam 12.000 evra. Reći ćete da samo pričam o novcu, ali ja uzemem 12.000 evra I budem miran u hotelu i posle idem kući. To je savršeno”, rekao je 31-godišnji teniser.

(3,35) Man/Per (1,25) Kul/Kubo

Deluje da je pandemija Korona virusa ozbiljno uticala i na “glavu” Francuza, kao i na njegov entuzijazam na teniskim borilištima. Vezao je šest poraza kroz poslednjih šest turnira za manje od dva meseca, a od februara prošle godine kada je pandemija krenula da trese planetu ima skor od 25 neuspeha i svega pet trijumfa.

“Za mrvte teniske pacove, sigurno je sjajno da dođu u Monte Karlo. Ako poznajete prilike na Turu, kao i u Monte Karlu, a vidite kako izgleda danas, dođe vam da se bacite u vodu. Svi pričaju kako je to normačan život, ali za mene nije. Normala život je sr... trenutno. Kao i ATP tur. Jedino se dobro osećam kada sam kod kuće i ne moram da nosim masku. Jedino sam tamo srećan”, zaključio je Per.

 


tagovi

Benoa PerATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara