Fudbal

"Željo" čeka Osimovog nasljednika

"Željo" čeka Osimovog nasljednika
Foto: N.N. | "Željo" čeka Osimovog nasljednika

Kandidati za nasljednika Amara Osima na funkciji šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar najkasnije do utorka treba da predstave svoj program i plan rada, a u skladu s kriterijima koju su usvojeni na sjednici Upravnog odbora kluba sa "Grbavice".

Sjednica Upravnog odbora FK Željezničar održana je s temom imenovanja novog šefa stručnog štaba, koji će u nastavku sezone imati zadatak vratiti ekipu na pobjednički kolosijek.

"Upravni odbor je razgovarao o mogućim kandidatima za šefa stručnog štaba. Nakon analize dosadašnjih rezultata odlučeno je da najkasnije do utorka najkonkretniji kandidati predstave program i plan rada, a u skladu s kriterijima koju su usvojeni na večerašnjoj sjednici UO. Od kandidata se očekuje da do kraja prvenstva osiguraju dobre rezultate i da što prije vrate pobjedničku atmosferu u svlačionicu", saopšteno je iz FK Željezničar.

Poslije razgovora koji su obavljeni s dosadašnjim šefom stručnog štaba Amarom Osimom, Upravni odbor je prihvatio izvještaj i naglasio da je postignuti dogovor o prekidu saradnje u interesu za obje strane. Podsjetimo, klub i Amar Osim su dogovorili da dosadašnji šef struke neće više obavljati tu funkciju, a nakon što je "Željo" u subotu protiv Mladosti ubilježio osmi vezani ligaški susret bez pobjede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije