Dušan Rajović kapiten Srbije na trci Beograd – Banjaluka

Najbolji srpski biciklista Dušan Rajović predvodiće Srbiju kao kapiten biciklističke reprezentacije na 15. medđunarodnoj trci Beograd - Banjaluka koja će se voziti od 22. do 25. aprila. Rajović trenutno nastupa za čuveni Delko tim iz Francuske i učesnik je najvećih svetskih trka u prethodne četiri godine.

Iz godine u godinu Dušan Rajović beleži sve bolje rezultate na međunarodnoj sceni i biće velika uzdanica naše reprezentacija na našoj najkvalitetnijoj trci od Beograda do Banjaluke.

Rajović je i prošle godine nastupao za reprezentaciju Srbije na Trci kroz Srbiju gde je dominantno pobedio u poslednjoj, trećoj etapi u Novom Sadu.

Dušan Rajović je na kraju prošlogodišnjoj Trke kroz Srbiju zauzeo i četvrto mesto u generalnom plasmanu.

"Ove godine reprezentacija Srbije na trci Beograd-Banjaluka trebalo bi da nastupi sa našim trenutno najjačim sastavom pod vođstvom kapitena Rajovića. Neki od vozača su povređeni, pre svih sjajni Veljko Stojnić koji vozi za italijasku ekipu Vini Zabu, a i sama situacija sa koronavirusom mnogo menja stvari, tako da ćemo tek nakon sledeće trke i priprema odlučiti ko će sve biti 22. aprila na startu", rekao je Miloš Miladinović, selektor seniorske reprezentacije Srbije.

Bez obzira na sastav, selektor je istakao veliku motivisanost celog tima da se dođe do najboljih rezultata.

"Momci su motivisani i željni trkanja, forma je trenutno dobra, vozači iza sebe imaju nekoliko trka i priprema tako da očekujemo maksimalno zalaganje i dobre rezultate. Konfiguracija staze tokom etapa nam odgovara i ide u korist.", dodao je Miladinović.

Selektor ističe da su biciklisti Srbije ponosni što predstavljaju svoju zemlju.

"Nama dosta znači nastup na trci Beograd - Banjaluka, mi smo faktički domaćini, predstavljamo našu zemlju i nosimo veliku odgovornost. Možda i najlepši osećaj voziti tako veliku trku pred našom nacijom i našim narodom. Nositi dres Srbije i slušati himnu Srbije u našoj zemlji je velika čast i ponosni smo zbog toga", rekao je Miladinović.

Konkurencija će biti izuzetno jaka, jer na trku Beograd - Banjaluka dolaze neke od najboljih svetskih ekipa iz Italije, SAD-a, sa Novog Zelanda, iz Paragvaj, Kambodže, Nemačke, vozači iz Španije, Slovenije, Rusije i čitavog regiona.

"Utisci o trci su pozitivni, lepa sećanja nas vezuju za Trku Beograd - Banjaluka, naravno svake godine ima pehova, nekoliko loših trenutaka ali i to je deo biciklizma. Videli smo spisak ekipa za ovu godinu, malo smo analizirali, momci su i prethodne trke vozili sa njima tako da su nam već poznati i znamo njihove kvalitete. Što se tiče kvaliteta same trke, mogu reći da je iz godine u godinu trka, kao i sama organizacija sve bolja i ozbiljnija. Trka Beograd - Banjaluka je trenutno u rangu sa najvećim evropskim i svetskim takmičenjima, a ima još stvari koje bi mogle da se promene" istakao je selektor Miladinović.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво