Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokić: MVP? Ako se desi - desi se

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 09:35

"Pre bih voleo da osvojimo prsten nego da budem MVP. Videćemo", izjavio je Jokić posle utakmice sa Boston Seltiksima

Posle osam vezanih pobeda Denver Nagetsi su doživeli poraz od Bostona u svojoj dvorani (87:105). Nikola Jokić je upisao novi tripl-dabl i dodatno ojačao svoju poziciju u borbi za MVP titulu, ali ovoga puta njegovi saigrači nisi bili na potrebnom nivou. To su Seltiksi iskoristili, napravili su razliku u trenucima kada Somborac nije bio na parketu, te su na kraju slavili. Posle susreta srpski centar je odgovorao na pitanja medija, a očekivano je upitan i o trci za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Posle 14. tripl-dabla u sezoni (17 poena, 11 asistencija i 10 skokova), Jokić je istakao da nije frustriran zbog teškog poraza, a kao pozitivnu stvar istakao je mali broj izgubljenih lopti njegove ekipe (devet).

Izabrane vesti

"Nisam bio frustriran, to je samo utakmica. Normalna utakmica, normalan dan za mene. Nismo imali mnogo izgubljenih lopti. To je dobro protiv tima koji vas tera da gubite lopte. To je dobro, ostalo je loše. Loše smo šutirali za tri i nije nas išlo, iako smo imali mnogo asistencija".

Cilj Denvera je da se izbori za prednost domaćeg terena u plej-ofu.

"Hoćemo da imamo prednost domaćeg terena i biće teško jer je Zapad veoma jak, svi timovi igraju dobro. Svi imaju šanse i nikog nije lako pobediti. Biće zanimljivo do kraja sezone i mnogo će nam pomoći ako budemo imali prednost domaćeg terena".

04.00: (2,50) Golden Stejt (13,0) Denver (1,65)

Ponovo se pričalo o sudijama, često je srpski košarkaš bio nezadovoljan njihovim odlukama, utisak je i sa pravom.

"Svi timovi se žale i kukaju. Svi igrači to rade. Tako to ide na utakmicama. To su rasprave, kao i u svakom poslu".

Eron Gordon se pokazao kao vredno pojačanje, ali Jokić tvrdi da se još uvek privikava na novu sredinu.

"Pokušavaju igrači sa klupe i druga petorka da se uklope sa njim i da budemo najbolji što možemo. On se još prilagođava".

Reprezentativac Srbije je posle više od dve trećine odigranih utakmica u regularnom delu sezone prvi favorit za titulu najkorisnijeg igrača lige.

"Ako se desi – desi se. Mislim da je to velika stvar, ali pre bih voleo da osvojimo prsten nego da budem MVP. Videćemo. Na neki način mi je svejedno. Hvala ljudima što me prate, pokušavam da ne razmišljam o tome", zaključio je Jokić.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsMVP NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara