Divlja deponija kod stare ciglane širi se na obližnje njive

Divlja deponija na prostoru stare ciglane između naselja Mali Bajmok i Ker, iz godine u godinu sve je veća.

Izvor: TV Subotica

Ponedeljak, 12.04.2021.

08:34

Divlja deponija kod stare ciglane širi se na obližnje njive
Ilustracija: Depositphotos, likstudio

Otpad se svakodnevno taloži pored atarskog puta u nastavku Durmitorske, pa se smeće može videti svega stotinjak metara iza poslednjeg reda kuća u Mačvanskoj ulici, a deponija se duž njiva nastavlja skoro do Pačirskog puta.

Kako bi skrenuo pažnju javnosti na razmere ove deponije, redakciji TV Subotice se obratio stanovnik Mačvanske ulice Jovan Cicvara, koji kaže da je neretko i sam bio svedok nemara pojedinih sugrađana koji tu nezakonito odlažu otpad.

"Obratio sam se kako bi nekako dao do znanja odgovornim ljudima u gradu da zaštite seljake i njihove njive, za koje niko ne mari. Ovi ljudi plaćaju porez u punom iznosu, a oduzeto im je najmanje 10 dužnih metara površine. Ovde se, obično predveče, sa svih strana donosi smeće. Ta kabasta roba koju niko ne kontroliše", apelovao je Cicvara

Može se tu videti svakakav otpad, od onog kabastog, šuta, delova nameštaja, kada, wc šolja, odeće, granja, starog bazena, pa sve do plastike i kućnog smeća, ali i životinjskih ostataka. Cicvara kaže da je nedavno usred njive bio i zamrzivač, koji su verovatno odneli sakupljači sekundarnih sirovina.

"To se donosi kamionima. Čak, ove male prodavnice nekada, kada im se pokvari krompir, sve to donesu ovde i istresu. Tu ima svega. Jedne godine je celu noć ovde bila vatrogasna brigada, dežurala, jer se deponija zapalila", priseća se Cicvara.

Deponija kod stare ciglane već decenijama narušava izgled ovog dela grada, a kako Cicvara dodaje, bilo je pokušanja čišćenja, poslednji pre više od pet godina, ali ona je sve veća i širi se na obližnje njive.

"Ima 500 metara deponije i sve to je oduzeto od njiva. To je nečija nemarnost, a rešenje bi bilo da se to prvo očisti, a posle da se nekako ogradi ili nešto da se uradi sa ovom deponijom, jer dugog nema", poručuje Cicvara.

Redakcija TV Subotice nije dobila odgovor nadležnih u vezi sa ovom divljom deponijom i planovima za njeno čišćenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: