Ex -Yu

Nakon 11 dana zaključavanja, Slovenija ublažava mjera

Nakon 11 dana zaključavanja, Slovenija ublažava mjera
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Nakon 11 dana zaključavanja, Slovenija ublažava mjera

LJUBLJANA - Nakon 11-dnevnog "zaključavanja", u Sloveniji se danas ublažavaju antiepidemijske mjere, ukida se šestomjesečni noćni policijski čas i ponovo se otvaraju škole.

U osnovnim školama ponovo će početi nastava, dok će u srednjim biti uveden alternativni model po kojem će se grupe srednjoškolaca koje dolaze u školu smjenjivati jednom nedjeljno s onima koji su nastavu slušali kod kuće.

Na fakultetima i viskim školama i dalje će važiti nešto stroži režim održavanja nastave s manjim grupama od najviše 10 studenata, kojima će biti dozvoljeno da dolaze na fakultete zbog vježbi ili na ispite, prenosi STA.

Ponovo će biti otvoreni radnje i institucije kulture, ski-centrima će takođe biti dozvoljen rad, a ukida se i zabrana sportskih aktivnosti u koje nije uključeno više od 10 ljudi.

Barovi i restorana moći će da dostavljaju hranu i piće, a u zatvorenom prostoru biće dozvoljeno prisustvo samo za "biznis tu biznis" (B2B) goste.

Nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru je i dalje obavezno, ali se ukida nošenje maski na otvorenom prostoru, mjera koja je uz policijski čas bile veoma nepopularna u Sloveniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije