Marko Nikolić (©Reuters)
Marko Nikolić (©Reuters)

Nikoliću uspelo što nikom 22 godine nije, a Loko zove Rangnika da mu pomogne

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 08:36

Nemac bi bio zadužen za sportski sektor

Dani uživanja za navijače Lokomotive. I za igrače. Tim koji je jesen završio na osmom mestu tabele, trener Marko Nikolić za kojeg su Rusi pričali da će biti smenjen na polusezoni, pogotovo što je došla nova uprava... Sve je to prošlost na koju se više niko ne osvrće, jer Loko tutnji kao kineski vozovi, najbrži na svetu.

Još jednog gradskog rivala su slomile Mašinovođe, u nedelju su tukle Spartak sa 2:0 i prišle mu na bod. Zenit je predaleko, Lokomotiva mu je ovom pobedom maltene servirala titulu, ali će zato tim Marka Nikolića voditi žestoku borbu sa gradskim rivalom za drugo mesto.

Izabrane vesti

Ruski mediji su otkrili da je Nikolić ovim trijumfom izjednačio klupski uspeh star 22 godine. Naime, od 1999. godine nijednom treneru Lokomotive nije uspelo da veže šest pobeda u prvenstvu.

Uspelo im je iako je trener Spartaka Tedesko rekao da je njegov tim bio bolji i da je nesrećno izgubio, što je malo iznerviralo Marka Nikolića.

Tedesko je rekao da je Spartak kontrolisao utakmicu? Svako ima pravo svašta da misli i da kaže, ali je činjenica da smo dobili osam utakmica zaredom (dve u kupu) i da nismo primili gol. Može da se igra na različite načine, što smo mi i učinili. Znamo kako da izvedemo opasne kontranapade, kako da se izborimo sa presingom. A znamo i kako da savladamo one koji se duboko brane“, rekao je Nikolić posle utakmice.

Smatra srpski trener da je razlika mogla da bude i ubedljivija.

Oduvek sam govorio da 90-95 odsto treba posvetiti pažnju svom timu, a protivniku samo pet odsto. Bilo je i slabijih strana u našoj igri, ali o njima neću govoriti javno. Jedino da moramo da budemo ozbiljniji u završnici, jer je rezultat mogao da bude ubedljiviji“, istakao je Nikolić.

A zanimljiva informacija koju jutros donose ruski mediji je da je Lokomotiva u pregovorima sa Ralfom Rangnikom, nesuđenim prvim operativcem Milana i Šalkea. Cenjeni nemački stručnjak je, kažu, bio za vikend u Moskvi, gde je razgovarao sa čelnicima zeleno-belih.

Ideja Moskovljana je da Rangnik preuzme rukovođenje sportskim sektorom, da bude više od sportskog direktora, jer je Lokomotiva u finansijskim problemima i potrebna joj je bolja organizacija posla, što podrazumeva veću posvećenost omladinskoj školi, pametnije trošenje novca oko igrača za prvi tim... To bi dosta i koštalo ruski klub, jer je Ragnik, navodno, tražio godišnju platu od 3.600.000 evra.

Ukoliko bi se dve strane dogovorile, Nemac bi postao najbliži saradnik Nikoliću, zajedno bi spremali ekipu za narednu sezonu kako bi probali da skinu Zenit sa trona.


tagovi

Marko NikolićLokomotiva MoskvaRusija 1Ralf Rangnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara