Obrazovanje

Svi osnovci u školskim klupama

Svi osnovci u školskim klupama
Foto: Pixabay/Ilustracija | Svi osnovci u školskim klupama

BANJALUKA - Nastava za učenike od prvog do devetog razreda u Republici Srpskoj od danas će se odvijati u prostorijama osnovnih škola, a za srednjoškolce će i dalje biti organizovana na daljinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Iz Ministarstva podsjećaju da je ovaj zaključak Republički štab za vanredne situacije donio u petak, 9. aprila.

"Zadužene su sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski i opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj da, u skladu s epidemiološkom situacijom, redovno obavještavaju Ministarstvo, te ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelazak na odvijanje nastave na daljinu", navedeno je u saopštenju.

Nastavlja se i s organizacijom proširenog programa produženi boravak i jutarnje čuvanje, kao i svih sportskih i drugih aktivnosti školske djece i omladine u prostorijama osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Za učenike srednjih škola i dalje će biti organizovana nastava na daljinu, u skladu sa instrukcijom od 22. marta.

"Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja", navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva su napomenuli da su sve škole dužne da se pridržavaju svih mjera i preporuka, te dda organizuju rad u skladu sa aktima koji su i dalje na snazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije