Fudbaleri Korintijansa (©Reuters)
Fudbaleri Korintijansa (©Reuters)

Paulista: Zlatna minđuša čeka Korintijans

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.04.21. | 23:07

Neporaženi Timao stiže u goste Guaraniju u okviru 11. kola državnog prvenstva Sao Paula

Lopta se sinoć zakotrljala u brazilskom državnom prvenstvu Paulista posle skoro tri nedelje, a noćas će posle dužeg odmora, usled privremene suspenzije takmičenja zbog pandemije virusa korona, na teren Guarani i Korintijans (01.00). Okršaj na stadionu Zlatna minđusa u Kampinasu igra se u okviru 11. kola šampionata Sao Paula i donosi borbu između trećeplasiranog sastava Grupe D i prvoplasiranog iz Grupe A.

Guarani je poslednji put imao obaveze 13. marta, kada je kod kuće igrao 0:0 sa Sao Bentom, a od tada je bio posvećen isključivo trenzima pod komandom Alana Ala, čekajući da se prvenstvo nastavi. Posle pobede, poraza i dva remija u četiri utakmice, popularni Bugre ima pet bodova uz svoje ime, i samo je jedan korak daleko od prva dva mesta u Grupi D, koja nude prolaz u plej-of fazu.

Izabrane vesti

01.00: (4,10) Guarani (3,20) Korintijans (1,90)

Korintijans je, pak, jedan od dva tima iz Paulistaa koji su odigrali pet utakmica. To se dogodilo jer je tokom zaustavljanja prvenstva uspeo da završi duel sa Mirasolom, gde je slavio 1:0 i obezbedio treći trijumf zaredom u šampionatu. Još je neporažen, predvodi Grupu A sa 11 bodova, ali sa utakmicom više od Santo Andrea, Intera de Limeire i Botafogo SP-a.

Tokom protekle četiri nedelje, Guarani je radio usredsređen na ispravljanje grešaka koje su ga koštale važnih bodova u početnim rundama. Akcenat je bio na fizičkoj spremi fudbalera i završnice duela, gde je kormilar

Al prepoznao određenu strepnju kod igrača.

Davo, koji je dobro trenirao, neće moći da debituje protiv Korintijansa, jer je došao na pozajmicu upravo iz redova Timaa, a Bugre bi morao da plati kompenzaciju ako odluči da računa na igrača. Jasno je da do toga neće doći.

Sa druge strane, Korintijans je poslednji okršaj imao 27. marta, u okviru Kupa Brazila, protiv Retroa. Rešio ga je u svoju korist, ali tek posle izvođenja jedanaesteraca, što se nije baš dopalo njegovim pristalicama. Ipak je Retro član četvrtog ranga, mada je naposletku najvažnije da se Timao kvalifikovao za 3. rundu najmasovnijeg takmičenja u Brazilu.

Očekuje se da će kormilar Korintijansa

Vagner Mansini da napravi neke promene. Vitinjo bi trebalo da se nađe u startnoj postavi. Odradio je dobar trening i dobiće šansu u veznom redu. Ujedno, urugvajski defanzivac Bruno Mendez se najavljuje u srcu odbrane, dok bi umesto iskusnog centarfora Žoa - nekadašnjeg špica moskovskog CSKA, Mančester Sitija, Evertona i Galatasaraja - šansu mogao da ugrabi tek punoletni Kaue.

BRAZIL, PAULISTA - 11. KOLO

Nedelja

Sao Paulo - Sao Kaetano 5:1 (4:1)

Ponedeljak

01.00: (4,10) Guarani (3,20) Korintijans (1,90)

Nedelja (18.4.)

Ferovijarija - Ituano

Novorizontino - Botafogo SP

Palmeiras - Santos

RB Bragantino - Ponte Preta

Santo Andre - Mirasol

Sao Bento - Inter de Limeira

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilPaulistaKorintijansGuarani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara