Foto: Serhio Ljulj, Instagram
Foto: Serhio Ljulj, Instagram

Realu pripao i košarkaški El Klasiko posle drame, sija zvezda Tristana Vukčevića

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.04.21. | 20:40

Odlična partija mladog krilnog centra

Dva dana, dve pobede Real Madrida u El Klasiku! Prvo su slavili fudbaleri s 2:1, a večeras i košarkaši Kraljevskog kluba na gostovanju u Palau Blaugrani - 87:85. Posebno treba istaći partiju mladog Tristana Vukčevića koji je završio partiju sa 11 poena i dve veoma bitne trojke.

Sin bivšeg košarkaša Crvene zvezde Dušana Vukčevića odigrao je jako dobar meč, a posebno će se pamtiti trojka koju je ubacio na minut i šest sekundi pre kraja kojom je nagovestio pobedu Reala. Međutim, Barsa se nije predavala do samog kraja.

Izabrane vesti

Nikola Mirotić je pokazao od čega je sazdan, ubacio je trojku na 10 sekundi pre kraja i najavio pobedu Barse, na šta je Laprovitola odgovorio, a Higins nije imao snage za završni udarac Realu.

Dao je Vukčević još jednu bitnu trojku u poslednjoj deonici za prednost Reala 67:57. Zaista dva vrlo, vrlo važna koša u El Klasiku.

Vukčević je na ovoj utakmici zabeležio i četiri skoka i jednu asistenciju, a za tripoena gađao je 3/5. Zaista impresivno s obzirom na snagu protivnika, kao i mladost 18-godišnjeg Vukčevića.

Jedini efikasniji od mladog Tristana bili su Rudi Fernandez sa 13 i heroj Laprovitola sa 12 poena. Garuba je dodao 11, a Fabijan Kozer 10 poena.

Kod Barse su se najbolje pokazali Higins i Mirotić sa po 21, odnosno 17 poena, dok Pau Gasol nije dao nijedan koš za devet minuta.

Generalno je Real Madrid odlično šutirao na ovom meču, dao je 15 od 34 pokušaja što je visokih 44%.



tagovi

Tristan Vukčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara