Nemačka železnica izrekla prve zabrane putovanja onima koji su odbijali da nose maske

Nemačke železnice (Dojče ban - DB) izrekle su prve dugoročne zabrane putovanja njihovim vozovima putnicima koji su odbijali da nose zaštitne maske, objavili su danas nemački mediji, pozivajući se na izjavu portparolke nacionalne železničke kompanije.
Nemačka železnica izrekla prve zabrane putovanja onima koji su odbijali da nose maske
Foto: Pixabay (ilustracija)
Tim osobama će sledećih šest meseci biti zabranjeno da koriste vozove DB i u međugradskom i u lokalnom saobraćaju, a neće im biti dozvoljen ni ulazak na železničke stanice širom zemlje, navodi list Velt am Zontag, uz napomenu da će primena i kontrola izrečenih mera biti teška.
 
U većini slučajeva reč je o osobama koje javno negiraju postojanje pandemije korona virusa.
 
Krajem decembra, neki od kažnjenih su objavili svoje snimke iz voza u blizini Drezdena kako, bez maski, maltretiraju druge putnike. Objavom snimaka na internetu ta grupa je Dojče banu pružila potrebne dokaze za kaznu isključenja iz prevoza.
 
U slučaju nepoštovanja izrečene zabrane, kompanija DB se sprema da podnese krivičnu prijavu protiv prekršilaca zbog ometanja privatnog poseda, navodi list.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.