Gradovi

Slab odziv Travničana na prijevremenim izborima

Slab odziv Travničana na prijevremenim izborima
Foto: Fena / Ilustracija | Slab odziv Travničana na prijevremenim izborima

TRAVNIK - Biračka mjesta u Travniku zatvorena su u 19 sati, a izlaznost na prijevremene izbore u ovoj općini za duplo su slabiji nego na lokalnim izborima održanim u novembru prošle godine u ovoj opštini.

Ovu informaciju za "Klix.ba" potvrdio je predsjednik Opštinske izborne komisije Hajrudin Alibašić koji je kazao da je zaključno s 19 sati i zatvaranjem biračkih mjesta na prijevremene izbore u Travniku izašlo ukupno 12.827 glasača, što je 26,84 odsto od ukupnog broja osoba koje su imale pravo glasa.

Važno je pomenuti da je izlaznost na izbore u novembru 2020. godine u ovoj opštini iznosila 50,48 odsto, odnosno, pravo glasa su ostvarile 24.124 osobe.

Na biračkim mjestima u Travniku prema riječima Alibašića, ali koalicije Pod lupom koja je pratila izborni proces sa svojim posmatračima, nisu zabilježene nikakve neregularnosti.

U narednim satima se očekuju prvi, preliminarni rezultati, izbora koje će prvobitno potvrditi u izbornim štabovima stranaka koje su predložile svog kandidata, ali i na konferenciji koalicije "Pod lupom" koja je planirana u 21:30 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije