Roben (© AFP)
Roben (© AFP)

Ne, ne, još nije gotovo: Vratio se Roben

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.04.21. | 16:47

Sigurne pobede PSV-a i Fajenorda u trci za evropska takmičenja

Slavili su i PSV i Fajenord – oba velikana na gostovanjima – međutim, centralna tema dana u fudbalskoj Holandiji je povratak na teren Arjena Robena. Krilni vezista koga su poslednjih godina namučile povrede odigrao je prvu utakmicu posle sedam meseci, s tim da ni njegovo prisustvo nije moglo da spreči poraz Groningena od Herenvena (0:2).

Iskusni ofanzivac se letos, posle 18 godina, vratio na Euroborg, već na premijeri, protiv PSV-a, zadesio ga je maler, povredio se u ranoj fazi meča, usledio je dugotrajan oporavak, a čelična volja nekadašnjem prvotimcu Bajerna iz Minhena ne dozvoljava da odustane. Trinaest minuta pre kraja kročio je na teren – u tom trenutku gosti su već vodili 1:0 – nije uspeo da spreči poraz, ali zeleno-beli veruju da će im u završnici sezone pomoći da se plasiraju u Evropu.

Izabrane vesti

Očigledno da Roben nije rekao poslednju reč, o čemu svedoči činjenica da je protiv Herenvena postao drugi najstariji igrač u polju u istoriji Groningena. Sa 37 godina i 78 dana gleda u leđa samo klupskoj legendi Klausu Bokvegu.

U senci povratka Arjena Robena u akciju ostale su pobede favorita. Fajenord je u Utrehtu slavio prvi put u gostima još od 10. januara. Tim srpskog štopera Uroša Spajića (90 minuta na terenu) je ka tri boda pogurao Stiven Bergjus, od čijeg učinka zavise rezultati tima iz Roterdama. Pogotovo ove sezone, na 28 prvenstvenih utkamica učestvovao je u isto toliko golova (bilo pogocima, bilo dodavanjima), dok je zbirno na terenima Eredivizije stigao do „kote 150“ kad je reč o kombinaciji golova i asistencija: 91 put je poslao loptu u mrežu, dodao još 59 tačnih dodavanja. Čovek tim.

Fajenord je na taj način učvrstio peto mesto na tabeli, dok je PSV zahvaljujući Donijelu Malenu savladao Venlo i vratio se na drugoj poziciji. Možda mu je to nedovoljno da ugrozi Ajaksa – lider ima osam bodova više i dva meča manje – ali je makar sigurno odgovorio na slavlje AZ-a Alkmara nad Spartom i izvesno je da će između njih biti određen putnik u kvalifikacije za Ligu šampiona.

EREDIVIZIJA - 29. KOLO

Petak

Vitese - Den Hag 0:0

Subota

Herakles - Vilem II 4:0 (2:0)

/Bakis 6, 38, Proper 46, Vlet 77/

AZ Alkmar - Sparta 2:0 (1:0)

/Klasi 13, De Vit 66/

Fortuna Sitard - Emen 1:3 (0:0)

/Emanulidis 85 - Penja 53pen, Bijl 89pen, Gladon 90/

Zvole - Tvente 1:0 (1:0)

/Misiđan 35/

Nedelja

Utreht – Fajenord 1:2 (1:1)

/Fer 13 ag – Gustafson 27 ag, Bergjus 57/

Groningen – Herenven 0:2 (0:0)

/Verman 71 pen, Halilović 87/

Venlo – PSV 0:2 (0:1)

/Gakpo 13, Malen 49


16.45: (13,0) RKC (7,75) Ajaks (1,18)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Arjen Roben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara