Ministar odbrane SAD u prvoj poseti Izraelu

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin doputovao je u prvu posetu Izraelu, što je i prva zvanična poseta jednog visokog zvaničnika Bajdenove administracije toj državi.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.04.2021.

10:11

Ministar odbrane SAD u prvoj poseti Izraelu
Foto: Profimedia

Prema planu dvodnevne posete, predviđeno je da se Ostin sretne sa premijerom Izreala Benjaminom Netanijahuom koji je ranije izrazio zabrinutost zbog novog odnosa Vašingtona prema Teheranu, i izraelskim ministrom odbrane Benijem Gencom.

Očekuje se da će američki ministar odbrane pokušati da umanji zabrinutost Izreala povodom regionalnih bezbednosnih pitanja, dok istovremeno Vašington pokušava da obnovi pregovore sa Iranom o povratku SAD u okvire pregovaračkog procesa i iranskog nuklearnog dila iz 2015. godine, ali, prema navodima zvaničnika biće reči i o izvozu američkog naoružanja u Izrael preneo je Rojters.

Iran i Izrael se uzajamno optužuju za sabotaže svojih brodova, a Sirija je optužila Izrael za vazdušne udare, dok Jerusalim uzvraća da pokušava da spreči gomilanje iranskih oružanih snaga u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: