Stadion Budućnosti (©AFP)
Stadion Budućnosti (©AFP)

CRNA GORA: Budućnost glanca pehar - bod u Nikšiću za petu titulu

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.04.21. | 09:09

Podgoričani će odbraniti trofej

Sezona u kojoj nimalo šampionska trka nije bila zanimljiva. Jer je nije ni bilo.

Crnogorsko prvenstvo bilo je ove takmičarske godine samo sprint Budućnosti, aktuelnog prvaka, ka novom peharu, jer je još na polusezoni predaleko odmakla konkurenciji. I tako danas, sedam kola pre kraja sezone, ima priliku da remijem u Nikšiću osvoji novu titulu, petu u istoriji.

Izabrane vesti

Trener Mladen Milinković je prošle sezone usred prvenstva došao u Budućnost i odveo tim do krune, a danas bi trebalo da dobije još jednu potvrdu svog rada osvajanjem novog šampionskog pehara i to na terenu večitog rivala Sutjeske.

Iako je plavima dovoljan bod za slavlje, Milinković najavljuje da se u pristupu ništa neće promeniti: kako je Budućnost napadački igrala od početka sezone, tako će i danas na stadionu kraj Bistrice.

Ne znam da kažem igračima koji je to recept za igru na bod. Da postoji, verovatno bi ga mnogi treneri primenili, jer do poslednjeg minuta možete da imate remi i da primite gol. Ništa ne znači ako se branite", rekao je Milinković uoči utakmice.

Sutjeska je uspela prošle nedelje da odloži šampionsko slavlje Podgoričana, pa će se potruditi da to učini i danas. Imaju Nikšićani svoju računicu, bodovi su im potrebni za plasman na evropsku scenu, jer su u poslednjih osa sezona sedam puta igrali u UEFA kupovima.

Svaka ekipa ima vrline i mane, pa tako i Budućnost. Nadam se da ćemo uspeti da ih iskoristimo. Iako su Podgoričani odlična ekipa, nadam se dobroj utakmici i našoj pobedi“, poručio je Miljan Radović, trener Sutjeske.

Budućnost može da se pohvali da od 2018. godine ne zna za poraz u Nikšiću, generalno je bilans međusobnih susreta na strani plavo-belih iz glavnog grada Crne Gore.

Ekipa Dečića iz Tuzi igra najbolju sezonu u istoriji kluba i na putu je da se prvi put otkako klub postoji nađe na evropskoj sceni.

U poslednja dva kola Dečić je uzeo sam bod protiv Petrovca, potom je izgubio od Budućnosti, pa će danas kod kuće protiv Iskre probati da se vrati na pobednički put, da bi sačuvao treće mesto. Gosti iz Danilovgrada su u krizi, nemaju pobedu šest poslednjih kola, ali su čak pet puta remizirali.

Prvi duel ova dva tima u Tuzima jesenas Dečić je dobio sa 2:0, dok je posle toga Iskra slavila na svom terenu sa 2:1.

OFK Titograd je pre nekoliko dana dobio novog trenera, srpskog stručnjaka Vladimira Jankovića, koji će imati zadatak da spase klub ispadanja.

Romantičari su izgubili sve šanse da isplivaju na bezbedno do kraja sezone, trenutno drže poziciju sa koje se ide u baraž, ali imaju samo tri boda više od poslednjeg Petrovca. Zato je Titogradu sa Jankovićem apsolutni prioritet danas pobeda protiv Rudara. Da se pokrene ekipa, koja ima za sobom niz od četiri poraza.

CRNA GORA – 29. KOLO

Nedelja

13.00 (1.98) Zeta (3.10) Jezeto (4.00)

14.00 (3.30) OFK Titograd (3.00) Rudar (2.25)

15.00 (1.57) Podgorica (3.60) Petrovac (5.90)

16.00 (3.25) Sutjeska (3.05) Budućnost (2.25)

17.00 (2.05) Dečić (3.10) Iskra (3.70)


 


tagovi

Budućnost PodgoricaSutjeska NikšićCrna Gora 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara