(©AFP)
(©AFP)

AFRIKA: Remijima u četvrtfinale Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.04.21. | 23:34

Kajzer Čivs posle trilera u Gvineji izborio prolaz

GRIN BAFALOS - ZESKO JUNAJTED 0:1

(Fudbal, Zambija 1)

Izabrane vesti

Ne tako ubedljivo kao u prethodnim mečevima, ali lider prvenstva je opravdao ulogu favorita na ovom gostovanju. Do minimalne pobede, a sedme u nizu, Zesko Junajted stigao je golom u 34. minutu i vratio se na sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Zanako. Bafalosi su ostali na dva boda iznad zone ispadanja, ali imaju čak četiri meča više od Nkana, a jedan od Lumvana.

KEJPTAUN SITI - SUPERSPORT 3:0

(Fudbal, Južna Afrika 1)

U duelu timova koji se bore za mesto u CAF Kupu konfederacija, vrata pobedi domaćinu je otvorio penal u 35. minutu. Vođstvo im je olakšalo posao u drugom delu, tokom kog su postigli još dva gola i revanširali se rivalu za februarski poraz. Ovo je prva pobeda Kejptaun Sitija posle osam utakmica, dok je Supersport upisao šesti meč bez pobede.

TS GALAKSI - MADŽIVANDILA 0:2

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Madživandila je u Johanesburg stigla kao pretposlednji tim prvenstva, ali je uspela da iznenadi osmoplasiranog rivala. Golovima u 42. i 82. minutu gosti su upisali tek četvrtu pobedu u 21 utakmici. Ako ste igrali na tri ili više gola, neće vam biti prijatno saznanje da je Galaksi promašio penal u nadoknadi.

MULADIJA O. - MAGREB FES

(Fudbal, Maroko 1)

Četvrta uzastopna pobeda Muladije od ukupno pet u prvih 11 kola marokanskog prvenstva. Gosti su načeti u 35. minutu, potom je u 55. duplirana prednost, da bi tačka bila stavljena desetak minuta pre kraja. Gostima je ovo bio šesti uzastopni meč bez pobede, ali i tek drugi poraz pa su zahvaljujući dobrom startu na solidnom osmom mestu.

FORTUNA JAUNDE - FEJŠO 2:1

(Fudbal, Kamerun 1)

Domaćin je pobedom u derbiju ostao jedini neporažen tim kamerunskog prvenstva posle šest kola. Uz to, igrači Fortune primili su tek drugi gol ove sezone. Uspeli su, takođe, da prekinu crni niz u duelima sa Fejšom, koji je imao četiri pobede u nizu.

JANG AFRIKENS - KINONDONI 1:1

(Fudbal, Tanzanija 1)

Nije uspeo Jang Afrikens da drugi put ove sezone savlada Kinondoni. Remi, ipak, ne boli lidera tanzanijskog prvenstva, pošto ima tri boda više, ali i dve utakmice manje od drugolasiranog Azama. Kindoniju je ovaj ovaj bod doneo plasman na četvrto mesto, ali je i dalje daleko od druge pozicije koja vodi u CAF Kup konfederacija. Gosti su poveli u 29. minutu, a izjednačenje je stiglo samo dva minuta po povratku sa odmora, u 47.

ESPERANS - MS ALŽIR 1:1

(Fudbal, CAF Liga šampiona)

Golom u 68. minutu gosti su došli do željenog boda i plasmana u četvrtfinale CAF Lige šampiona. Iza sebe ostavili su egipatski Zamalek, a u narednu fazu će zajedno sa današnjim rivalom iz Tunisa. Esperans je i pre ove utakmice imao obezbeđen prolaz, ali ne i prvo mesto. Domaćin je poveo u 31. minutu i posle toga je sve bilo lakše.

HOROJA - KAJZER ČIVS 2:2

(Fudbal, CAF Liga šampiona)

Dvaput je domaćin vodio, ali nije uspeo da sačuva prednost pa neće u četvrtfinale afričke Lige šampiona. Gostima je odgovarao bilo koji remi osim 0:0, a golovima u drugom poluvremenu uspeli su do njega i da dođu. Horoja je povela u nadoknadi prvog dela, pa onda u 69, samo dva minuta posle penala za goste uspela da vrati prednost, ali u 76. južnoafrički predstavnik je stigao do pogotka koji se ispostavio kao presudan. U Gvineji će morati da čekaju neku drugu priliku...


tagovi

AfrikaKajzer Čifs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara