Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Karioka: Botafogo opet traži spas

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.04.21. | 23:10

Volta Redonda na pragu iznenađujućeg plasmana u plej-of za titulu u državnom prvenstvu Rio de Žaneira

Ulazimo u finiš državnog prvenstva Karioka, koje ove godine režira iznenađenja. Umesto već viđene četvorke u plej-ofu za osvajanje šampionata, jedino su branilac titule Flamengo i Fluminene za sada opravdali renome. Preostala dva velika tima iz Rio de Žaneira, Botafogo i Vasko zaostaju i nalaze se na mestima koje vode u utešni Kup Rio.

Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva je Volta Redonda, koja posle osam utakmica deli prvo mesto sa Flamengom sa po 19 bodova. Čelična družina ima noćas priliku da možda i overi plasman u šampionsko doigravanje, a za to joj je neophodna pobeda u meču 9. kola sa Botafogom (02.05).

Izabrane vesti

Dakle, na Raulinu de Oliveiri, sa jedne strane je inače trećeligaš Volta Redonda, a sa druge ekipa koja je u nedavno končanoj Seriji A ispala u niži rang i koja je neubedljive partije prenela i u šampionat Karioka.

02.05: (2,95) Volta Redonda (2,95) Botafogo (2,50)

Domaći tim ima osam bodova više od Botafoga, koji je petoplasiran na tri meča pre kraja ligaškog dela takmičenja. Fogau je neophodna pobeda, kako bi pokušao da izbegne dalje komplikacije u prvenstvu. Posle remija sa Portugezom, izabranici

Marsela Šamuske zaostaju dva boda za Fluminenseom, koji zauzima četvro mesto. Novo posrtanje drastično bi im smanjilo šanse za kvalifikaciju.

Voltaso je do sada doživeo samo jedan poraz i to od Rezendea, dok je pobedila Fluminense i Vasko od zvučnijih imena. Nalazi se u seriji od tri slavlja posmatrajući ovo nadmetanje i želi četvrto, a za pohod na Botafogo kormilar domaćih Neto Koluči će imati gotovo sve raspolođive snage. Jedini potvrđen izostanak je suspendovani defanzivac Gabrijel Pereira. Luan Leite i Davison su kandidati za upražnjeno mesto.

Pored toga, Koluči bi trebalo da izvede gotovo isti tim koji se pre četiri dana suočio Žuazeirenseu u Kupu Brazila i ispao posle izvođenja penala. Segment koji se sigurno ne menja je napad, gde dominira špic Alef Manga, najbolji strelac prvenstva Karioka sa sedam pogodaka.

Sa druge strane, Botafogo je takođe pretrpeo samo jedan neuspeh, ali je za razliku od Voltasa koja je zabeležila pride šest pobeda i remi, Fogao upisao samo dva trijumfa i čak pet nerešenih ishoda. Očekuje se da Šamuska naprvi neke promene u timu. Za početak će debitovati levi bek

Rafael Karioka. Taktička šema ponovo sadrži samo jednog centarfora, Rafaela Navara, a vezni red će biti pojačan

Luizom Otavijom i Markom Antonijom.

Napadač Mateus Babi je suspendovan, a Marsinjo je izgubio mesto. Defanzivni veznjak Romildo je van stroja jer je bio pozitivan na Covid-19, a argentinski defanzivac Hoel Karli je pošteđen iz privatnih medicinskih razloga. Pored njih, u konkurenciji za meč nisu Dijego Kavalijeri, Gatito, Ugo i Pedro Kastro, svi zbog povreda.

BRAZIL, KARIOKA - 9. KOLO

Subota

Portugeza - Bangu u toku

Masae - Rezende u toku

Nedelja

02.05: (2,95) Volta Redonda (2,95) Botafogo (2,50)

20.30: (3,10) Madureira (2,95) Boavista (2,40)

23.00: (1,43) Fluminense (4,10) Nova Iguasu (7,25)

Četvrtak

02.00: Flamengo - Vasko

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilBotafogoVolta Redonda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara