TREĆA SMENA: Sve derbi do derbija – u Argentini, Kolumbiji, Meksiku i Ekvadoru, aktivni i Čileanci, Brazilci i Paragvajci

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.04.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Loša nedelja je iza Defense i Hustisije, pobednika Kopa Sudamerikane, drugorangiranog takmičenje na tlu Južne Amerike. Prošle nedelje je poražena na Bombonjeri od Boke Juniors (1:2) u Liga kupu Argentine, a u sredu je poklekla od Palmeirasa (1:2) na svom stadionu u Buenos Ajresu u prvom meču Superkupa Južne Amerika – Rekopa Sudamerikana. Defensa i dalje ima šansu za jedno od prva četiri mesta u Grupi B. Taljeres je na petom mestu i stiže u prestonicu Gaučosa sa bodom više.

EMELEK – LDU KITO, 00.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Veliki derbi u Ekvadoru igra se u Gvajakiliju gde Emelek dočekuje LDU Kito. Domaćin ima tri boda više od narednog rivala i šansu da pretekne lidera Barselonu. Najbolji igrač LDU-a je Kristijan Martinez Borha, Kolumbijac koji je nekada nosio dres Crvene zvezde. Gosti su jedini tim u šampionatu koji nije poražen (dva trijumfa i četiri remija).

AUDAKS ITALIJANO – UNIVERSIDAD KATOLIKA, 00.30

(Fudbal, Čile 1)

Impresivan start ima Urugvajac Gustavo Pojet na klupi Katolika. Šampion Čilea je osvojio Superkup posle pobede nad ljutim rivalom Kolom Kolom sa 2:1, a i u novom šampionatu ostvaren su dve pobede i najavljen novi pohod na titulu u ovoj južnoameričkoj državi. Audaks Italijano ima četiri boda u prva dva kola, pa neće biti lako gigantu iz prestonice.

KRUZ AZUL – GVADALAHARA, 02.00

(Fudbal, Meksiko – Klausura)

Kruz Azul je u impresivnoj seriji od 11 pobeda, a noćas na Asteka stiže Gvadalahara, jedan od velikana u Meksiku, koji igra veoma slabo ove sezone. Tim Viktora Vučetića je tek na 15. mestu, bez pobede već četiri kola, pa je plej-of pod znakom pitanja. Za Popularne Čivase igraju isključivo domaći fudbaleri. Kruz Azul je dobio četiri vezana meča protiv Gvadalahare. U poslednjem odmeravanju snaga Plava mašina je pobedila u gostima sa 2:0 u prošlogodišnjoj Aperturi. Na četiri vezana meča ova dva tima dolazio je tip 2-3 gola.

RASING – INDEPENDIJENTE, 02.00

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Veliki derbi Aveljaneda, duel argentinskih velikana, nekadašnjih šampiona Južne Amerike. Oba tima se bore za mesto među četiri u svojim grupama Liga kupa Argentine koje obezbeđuje četvrtfinale ovog takmičenja iz kojeg šampion ide u Kopa Libertadores naredne godine. Posle remija na Monumentalu protiv Rivera, Rasing, koji s klupe predvodi Huan Antonio Pici, razočarao je prošle nedelje kada je poražen na svom terenu od Godoj Kruza sa 4:2. Independijente, najtrofejniji klub na kontinentu, u padu je forme. Ima samo bod u prethodne tri kola.

VOLDA REDONDA – BOTAFOGO, 02.05

(Fudbal, Brazil – šampionat Karioka)

Volda Redonda je najprijatnije iznenađenje šampionata Kairoka, Taka Guanabara. Rame uz rame je sa velikim Flamengom, dvostrukim uzastopnim prvakom Brazila. Oba tima imaju po 19 bodova. Botafogo se bori za jedno od prva četiri mesta i plej-of. Ovaj velikan iz Rija je prošle sezone ispao iz Serije A.

OLIMPIJA ASUNSION – 12. OKTOBAR, 02.30

(Fudbal, Paragvaj – Apertura)

Velika borba za prvo mesto u paragvajskoj Aperturi. Čak četiri tima dele prvo mesto sa 19 bodova, a petoplasirani Nasional ima 18. Olimpija je šampion Klausure 2020. godine. U prošlom kolu u velikom Crno-belom derbiju je pobeđen ljuti gradski rival Libertad u gostima sa 1:0. Iako ima 40 godina perjanica slavnog kluba iz Asunsiona je Roke Santa Kruz, nekadašnji napadač Bajerna iz Minhena. Gosti su tek osmi, imaju samo devet bodova. Olimpija je veliki favorit.

DEPORTIVO KALI – ATLETIKO NASIONAL, 03.00

(Fudbal, Kolumbija – Apertura)

Novi obračun Kalija i Medeljina. Deportivo dočekuje lidera šampionata Atletiko Nasional. Razlika između ova dva tima na tabeli je samo ti boda u korist Zelenih. Gosti iz Medeljina su sigurno umorni posle meča kvalifikacija za Kopa Libertadores u Asunsionu protiv Libertada. Poraženi su sa 1:0 i sigurno im je u mislima revanš na svom stadionu Atanasio Žirardot gde imaju šansu da izbore plasman u grupnu fazu najjačeg klupskog takmičenja na tlu kontinenta.

TIGRES – KLUB AMERIKA, 04.05

(Fudbal, Meksiko – Klausura)

Tigrovi iz San Nikolasa su svetski vicešampioni. Igrali su finale klupskog Svetsko prvenstva u Kataru kada su izbacili u polufinalu najbolji tim Južne Amerike, Palmeiras, ali je Bajern bio bolji u borbi za pehar u Al Rajanu i stigao do šeste krune u sezoni. Posle toga, Tigres je posrtao u domaćim okvirima, nije pobedio pet mečeva, a crnu seriju je prekinuo prošle nedelje kada je u finišu pobedio u gostima Keretaro sa 1:0 golom Dijega Rejesa u 89. minutu. Izabranici trenera Rikarda Feretija su na 11. mestu, ali čak 12 ekipa igraće u plej-ofu za šampiona. Protekle nedelje crveni karton dobio je kolumbijski defanzivac Fransisko Meza i on neće igrati protiv Amerike. Gosti iz Meksiko Sitija dolaze u San Nikolas osokoljeni poslednjim uspesima. Imaju šest vezanih pobeda u prvenstvu, a prethodne nedelje Amerika je u prvom meču osmine finala KONKAKAF Ligi šampiona pobedila u Hondurasu Olmpiju sa 2:1 i verovatno završila ceo posao. Prva zvezda tima iz meksičke prestonice je Henri Martin, strelac šest golova u ovoj sezoni. Na golu je odličan meksički reprezentativac Giljermo Očoa. Tigresu ne leži tim iz prestonice. Žinjak i drugovi imaju četiri vezana poraza protiv Kluba Amerike.

BRUKLIN NETS – LOS ANĐELES LEJKERS, 02.30

(Košarka, NBA liga)

Ovo bi bio derbi u najjačoj košarkaški ligi na svetu da Lejkersi nisu desetkovani povredama dvojice superstarova Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa. Bruklin se sa Filadelfijom bori za pol-poziciju na Istoku i ne bi trebalo da ima problem da sruši branioca krune.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara