Real slavi kralja Karima I i Tonija Krosa, Barsa imala prečku u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 10.04.21. | 22:55

Titula je ponovo na talonu...

Kralj se krune ne odriče tek tako. Kralj će tron braniti do poslednje kapi znoja. A to znači samo jedno: titula je ponovo na talonu. Očekuje nas spektakularna završnica šampionske trke u Španiji. Zinedin Zidan dobio je i treći El Klasiko u nizu (2:1), čime su se madridski rivali izjednačili na čelu tabele. Osam rundi pre kraja situacija je sledeća: Atletiko 66, Real Madrid 66, Barselona 65. Doduše, uz utakmicu manje za lidera. Ali ovo u svakom slučaju obećava dramu kakvu nismo imali prilike da gledamo u skorije vreme.

Noćas na stadionu Alfredo Di Stefano u glavnim ulogama Karim Benzema i Toni Kros. Uz fusnotu da će crveni tepih i oskar biti rezervisani za ovog prvog ukoliko Real na kraju ipak pretekne Atletiko i odbrani krunu.

Izabrane vesti

Prečesto osporavan, nemalo puta nipodaštavan i potcenivan, u onoliko navrata transferisan (jer bilo i onih što su govorili kako Realu treba atraktkvniji centarfor), Karim Benzema još jednom je pokazao da je najsjajniji dragulj u Realovoj kraljevskoj kruni. Kao u inat svima. Ovoga puta nije to bio jedan od onih njegovih "običnih" golova. Bila je prvoklasna majstorija koja će se prepričavati. Gol petom, gol Barsi, gol u El Klasiku. Gol za vođstvo. Gol koji je pred Kraljeviće "prostoro" autoput do pobede. Da se pamti godinama. A za statističare ostaje: 25. u sezoni, deveti na poslednjih sedam utakmica i kralj Karim I kao tek četvrti igrač madridskog velikana u 21. veku (posle Van Nistelroja, Kristijana Ronalda i Bejla) kome je pošlo je za rukom da gol slavi na sedam utakmica u nizu.

Imala je Barselona dosta sreće da na poluvreme ode sa "samo" dva gola zaostatka. To stoji. Ali onda su i Madriđani imali tu čast da ih dotakne njeno veličanstvo fortuna. U toku je bio četvrti minut sudijske nadoknade, na semaforu 2:1 i poslednji šut na utakmici... Gađao je mladi Ilaiš. Gađao i pogodio - prečku!

Real je u uvodnih pola sata u potpunosti kontrolisao situaciju gotovo na svakom delu terena, dok su se mane Kumanove strategije otkrivale jedna za drugom. Utisak je - holandski stručnjak pogrešio je s postavkom 3-4-2-1. Ili bolje reći, morao je da spusti niže svoje ofanzivne bekove. Đordi Alba (manje) i Seržinjo Dest (nešto više) ispadali su kao iz aviona, pa se Realu otvorilo na desetine kontri po krilima. Zidan je uvideo da je najveća rupa uz levu aut-liniju, odnosno da Dest ostavlja Oskara Mingezu na milost i nemilost brzonogom Vinisijusu. Nije bilo teško predvideti kako će i kuda Madriđani napadati, međutim Kuman kao da je jedini to uvideo prekasno. Ili mu je prosto oči zamazao taj prvi gol Karima Benzeme, postignut posle ubacivanja sa desnog boka.

Sve do kraja prvog poluvremena Real je mnogo opasniji bio po toj Vinisijusovoj strani. Uostalom, posle jednog od prodora mladog Brazilca došlo je do slobodnog udarca koji je Toni Kros pretvorio u pogodak za 2:0...

Barsa je krizirala pozadi, ali Barsi nije išlo najbolje ni u poslednjoj trećini terena. Lionel Mesi, do ovog meča igrač sa najviše dobijenih duela (računajući od svog prvog nastupa u El Klasiku) i igrač sa najviše kreiranih prilika u najvećoj utakmici španskog fudbala izgubio se između dve Realova bloka. Svega nekoliko prodora posle kojih je uglavnom bio izblokiran. Izolovan je bio i Usman Dembele. Francuzu je bilo namnjeno da konstatno ulazi u sredinu i njegova brzina nije mogla da dođe izražaja. Kada je u pitanju kreacija, previše tereta stavljeno je nejaka pleća mlađanog Pedrija.

Imala je, dakle, Barselona sreće da na pauzu ode s dva gola zaostatka (ovo se pre svega odnosi na situaciju kada je Fede Valverde pogodio stativu u 34. minutu; posle toga iz dobre pozicije gađao je Lukas Vaskez - Ter Štegen odbranio), ali treba biti pošten i kontatovati da ista ni prema Realu nije imala maćehinski odnos. Kad već nije mogao iz igre Mesi je dva puta pripretio posle prekida. U prvom slučaju gađao je u gol direktno iz kornera - stativa; u drugom je prihvatio loptu koja je preskočila sve odbrambene igrače Reala, namestio se, tukao, međutim Tibo Kurtoa ušao mu je u šut i odbranio nogama.

Ronald Kuman je očekivano reagovao na pauzi. Uvideo je gde curi i napravio određene korekcije. Umesto Sežinja Desta ušao je Antoan Grizman. Trebalo je Barsi vremena da uhvati svoj ritam, a kad je to učinila Zizu je morao da naredi povlačenje.

Real u drugom delu nije pretio kao u prvom. Vinisijus je samo još jednom probio po levoj strani i tom prilikom pogodio stativu. Dogodilo se to samo nekoliko trenutaka nakon što je Oskar Mingeza golom izvadio fleke za sve ono što mu je direktan rival radio u prvih 45 minuta.

Barselonu je gol podigao. Razleteli su se Katalonci po terenu, međutim do izjednačenja nisu mogli. Nije im naruku išla ni velika olujna kiša koja je pogodila Madrid. A naposletku i sreća im je okrenula leđa. Prevrtljiva kao što je uvek...

Real Madrid utakmicu je završio sa igračem manje pošto je Brazilac Kazemiro u kratkom roku dobio dva žuta kartona. Kuman je nešto ranije sve karte bacio na napad. Uveo je i Brajtvajta i Trinkaa - nije vredelo.

I za kraj nešto iz arhive što se neće dopasti navijačima Barselone: njihovi mezimci nikada nisu postali šampioni kada su izgubili oba El Klasika. Podsetimo, u prvom delu sezone bilo je 3:1 za Kraljeviće na Kamp Nouu.

PRIMERA – 30. KOLO

Petak

Ueska - Elče 3:1 (2:1)

/Mir 3, Ramirez 30, Mir 88pen - Vavro 4ag/

Subota

Hetafe - Kadiz 0:1 (0:0)

/Timor 64ag/

Bilbao - Alaves 0:0

Eibar - Levante 0:1 (0:1)

/De Fritos 45+2/

Real Madrid - Barselona 2:1 (2:0)

/Benzema 13, Kros 28 - Mingeza 60/

Nedelja

14.00: (1,65) Viljareal (3,60) Osasuna (6,00)

16.15: (3,10) Valensija (3,35) Sosijedad (2,30)

18.30: (2,15) Valjadolid (3,10) Granada (3,80)

21.00: (3,05) Betis (3,05) Atletiko Madrid (2,50)

Ponedeljak

21.00: (3,45) Selta (3,25) Sevilja (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Primera

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara