©Star Sport
©Star Sport

Srpski pasoš nije bio dovoljan, sjajna Kubanka igra za Tursku

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.04.21. | 21:25

Melisa Vargas dobila tamošnje državljansto, a reprezentativni dres sa brojem pet lično joj je uručio predsedni Redžep Tajip Erdogan

Još 2019. godine supertalentovana kubanska odbojkašica, Melisa Vargas, dobila je pasoš Republike Srbije, posle čega se čekala dozvola čelnika FIBV o promeni sportskog državljanstva, Verovalo se da bi Vargasova do 2022. godine mogla da zaigra u dresu Srbije, ali se situacija danas potpuno preokrenula.

Kubanka je dobila tursko državljanstvo u Istanbulu, a zvaničnom događaju prisustvovao je i predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji je Melisi Vargas lično uručio dres te zemlje sa brojem pet.

Izabrane vesti

Iako ima samo 21 godinu, odlična odbojkašica već tri godine mastupa za Fenerbahče, a s obzirom na već pomenute procedure, moraće da sačeka dve godine kako bi dobila i sportsko državljanstvo.

U Turskoj planiraju da ih upravo Melisa pedvodi na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, što su naglasili i čelnici tamošnjeg odbojkaškog Saveza, koji su takođe prisustvovali kompletnoj ceremoniji.

U Srbiju su bili drugačiji planovi. Vargas je trebalo da predstavlja svežu krv prilikom smene generacija koja se očekivala nakon igara u Tokiju. Turci su i tada bili uporni, po svaku cenu su želeli da privole Kubanku svojoj reprezentaciji, pa je sada i definitivno jasno da su uspeli u tome.



tagovi

Melisa Vargas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara