Povređena dva mladića u severnom delu Mitrovice 1Foto: EPA/Djordje Savic

Dva mladića srpske nacionalnosti su napadnuta i povređena u severnom delu Kosovske Mitrovice, potvrdio je RTS-u portparol policije u tom gradu Branislav Radović. Napadači su za sada nepoznati.

Dva mladića su zadobila povrede glave i zbrinuti su u bolnici u Mitrovici.

Radović je naveo da su mladići sedeli u bašti kafića na šetalištu i da su ih flašama napale dve osobe koje su, prema prvom iskazu, pričale albanski.

Za napadačima se traga, a oni su pobegli u južni deo Mitrovice.

Jedan od napadnutih mladića Miloš Rošić rekao je za Kosovo onlajn da on događaj osmatra kao napad na njegovu porodicu, a ne na njega lično.

Napad je osudila Srpska lista ocenjujući da je to izazvalo veliko uznemirenje među Srbima u Severnoj Mitrovici.

„Podmukao napad, bez ikakvog povoda, predstavlja posledicu kontinuiranog pritiska i neodgovornih izjava koje dolaze od strane predstavnika Albanaca iz Prištine, a uperene su protiv srpskog naroda na severu Kosova i Metohije“, ističe se u saopštenju Srpske liste koja zahteva hitnu reakciju od nadležnih organa.

Pozvali su Srbe da ne nasedaju na provokacije, a povređenim mladićima poželeli su brz oporavak.

I gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević je osudio napad i pozvao sve građane na uzdržanost.

Predstavnike policije i međunarodnih bezbedonsnih institucija pozvao je na pojačanu budnost i preventivno delovanje, jer je, kako ističe, ovo drugi napad na Srbe u Severnoj Mitrovici u kratkom intervalu.

Brutalni fizički napad Albanaca na dvojicu srpskih mladića u severnoj Kosovskoj Mitrovici koji su mirno sedeli i nisu davali nikakav povod za takav čin, bez sumnje je etnički motivisan i posledica antisrpske retorike kojoj svedočimo poslednjih nedelja, saopštio je Petar Petković. direktor kancelarije za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari