Efektiva: Banka greškom građanima skidala pare s računa, to je za tužbu

Korisnici banke "Inteza" žale se da im je banka greškom juče skinula novac sa računa.
Efektiva: Banka greškom građanima skidala pare s računa, to je za tužbu
Foto: 021.rs
Dejan Gavrilović, predsednik Organizacije potrošača "Efektiva", za Nova.rs kaže da je ovaj potez banke za tužbu.
 
"Imali smo veliki broj prijava građana da im je banka 'Inteza' skinula novac sa računa. Uglavnom je prijavljen isti iznos u visini od 5.000 dinara. Ta cifra najviše figurira", navodi Gavrilović.
 
Neki od građana žale se da su završili u minusu koji im nije dozvoljen, a neki su ostali bez "zadnjeg dinara". Kažu i da je novac danas vraćen, a da se banka pravdala "sistematskom greškom".
 
"Ne radi se o tome da li je novac vraćen ili ne. Radi se o tome da su tih 5.000 dinara ili koliko god da je skinuto nekima bile poslednje pare. Šta da se desilo da je neko krenuo na put i da je od tog novca koji su oni skinuli trebalo da sipa gorivo negde usput, a da nije imao kako? To je već problem. Šta da je nekome trebao taj novac hitno za lekara ili lekove? To je nanošenje štete, a to je za tužbu", kaže Gavrilović.
 
Građani takođe navode da banka na sajtu ili na svojim stranicama na društvenim mrežama nije objavila nikakvo saopštenje o ovome.
 
"Broj ljudi kojima su to uradili je veliki. Ne radi se o nekoliko ljudi, već o desetinama", kaže Dejan Gavrilović.
  • Maja

    27.12.2022 07:51
    Banka uzela moju zaradu
    Banka Nlb komercijalna uzela mi je moju zaradu bozicni dodatak 25000 i jos potrazivaju kao ja njima dugujem , minus i cekove nisam uzimala ! Stavili mi na racun sve neke minuse kao bankomat je duplu sumu novca isplacivao ... cist kriminal
  • Gaga

    27.10.2021 08:09
    Lopovi
    Meni su dali pogresnu karticu. Sutradan sam otisla u inostranstvo i naravno da platim ne radi pin. Morala sam da se pozajmim, a krenula u nameri da idem u soping. Ni izvinite nisam posle dobila u banci. Sada otkrivam da su mi skinuli 500dinara vise iako mi je poruka stigla na iznos koji je naznacen i od strane prodavnice, ali u aplikaciji kad se udje dodali su misterioznih 500dinara vise.
  • Jelena

    14.04.2021 22:15
    Prevaranti
    Meni su u intezi uzeli 30000 din pa me još pitaju da slučajno nisam pogrešila i dva puta podigla novac.Kad sam rekla da ću da idem u policiju da prijavim krađu, odmah su rešili problem. Možda je samo sistemska greška,ali se svim silama trude da ne vrate novac. Krajnje neprofesionalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.