SIN SRBINA I ALBANKE ODLUČIO DA OBUČE DRES ORLOVA! Odrastao u Lionu kao Francuz, VUNDERKIND Monaka odlučio se za SVOJU Srbiju
Foto: www.asmonaco.com

orlić

SIN SRBINA I ALBANKE ODLUČIO DA OBUČE DRES ORLOVA! Odrastao u Lionu kao Francuz, VUNDERKIND Monaka odlučio se za SVOJU Srbiju

Fudbal -

Mladi Dejan Kuzmanović poručio - u krvi sam Srbin, ponosan sam na svoje korene i čast mi je što ću igrati za zemlju gde su rođeni moji baba i deda

Dejan Kuzmanović, najtalentovaniji izdanak omladinske škole fudbala Monaka, prihvatio je da igra za Srbiju. Defanzivac modernog kova uskoro će se predstaviti selektoru Saši Iliću i zadužiti crveni dres "orlova".

FSS dugo je radio da privoli Kuzmanovića i njegove roditelje da on zaigra za Srbiju, jer su i Francuzi želeli da ga vide u svojim selekcijama. Dejan ima 17 godina, igra na pozicijama štopera i desnog beka, a njegova životna priča je nesvakidašnja, dete je Srbina i Albanke, iz ljubavi koja se desila u francuskom Lionu.

Dejan Kuzmanović
foto: www.asmonaco.com

- I baba i deda su mi Srbi, a otac je rođen u Francuskoj, kao i ja. Odrastao sam sa roditeljima iz različitih kultura i zemalja. U krvi sam ipak Srbin, iako sam odrastao kao Francuz. Ponosan sam na svoje korene i bila bi mi čast da igram za Srbiju - pričao je mladi Kuzmanović za sajt Monaka kada je prvi put bio kontaktiran od strane ljudi iz FSS.

Bivši direktor mladih selekcija FSS Goran Grkinić zaslužan je što će Dejan Kuzmanović nositi srpski dres, a mladi igrač otkrio je i da je veoma temperamentan:

- Za Slovene često kažu da su vrele krvi. Takav je i moj temperament od malih nogu. Prihvatam samo pobede, ne dozvoljavam sebi da pružim išta manje od onog najboljeg.

Ljubav prema fudbalu Dejanu je usadio otac, koji ga je odveo u Vilerban, predgrađe Liona u klub AS Tonkin.

- Bio sam dosta stidljiv, zatvoren u sebe. Previše. Ali, vremenom sam se promenio. Sada sam pravi fajter. Možda je na to uticalo i to što sam sa 13 godina otišao od kuće. Morao sam da se osamostalim i sazrim. Tako sam se formirao kao ličnost.

Nemanja Vidić
foto: Fonet

Dejan Kuzmanović kao uzore ima dvojicu vrhunskih fudbalera, a to je otkrio za sajt Monaka:

- Serhio Ramos, a pre njega Nemanja Vidić. Pre svega zato što je Srbin, kao i ja! To su defanzivci jaki u duelima, čisti. Pride su tehnički sjajni, lideri svojih ekipa i na terenu i u svlačionici.

Srpska dijaspora

Tetek, Čestić i drugi

Od Srba rođenih u inostranstvu trag u dresu reprezentacije ostavili su Slobodan Komljenović, Zdravko Kuzmanović i Neven Subotić. U mlađim selekcijama Srbija ima Dejana Teteka rođenog u Engleskoj, zatim Savu Aranđela Čestića iz Kelna. Računa se i na Stefana Bajčetića, Lazara Samardžića, Mateju Milovanovića, Darijana Maleša, Gorana Babića, Jana Karla Simića, Džejsona Prodanovića...

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track